«Sigues el canvi que vols veure en el món». Aquestes paraules, construïdes a partir de centenars d’espelmes il·luminades, convertien ahir al vespre la plaça Sant Domènec i un tram del carrer del Born en un dels epicentres de les Festes de la Llum.

Molta expectació contemplant la frase il·luminada | OSCAR BAYONA

L’encesa de la Nova Llum, que cada any impulsa Òmnium Cultural amb alguna proposta que convidi a la reflexió, va captivar com mai ahir el públic que passejava per la plaça, i que fins i tot es va sumar als organitzadors en l’encesa d’espelmes per poder completar tota la instal·lació. I és que, a continuació de la frase es dibuixava un camí que conduïa cap a una escala projectada en horitzontal, al carrer del Born, i també en vertical, a través d’una estructura de 20 metres també il·luminada (en aquest cas no era amb espelmes). Tot plegat es completava amb una segona instal·lació, que porta per nom Fars, a base de quatre estructures on es projectava la cara de persones, de diferents edats, i amb un joc de llums que, com un far, les il·luminava i les enfosquia com un reflex de la captació d’emocions a través de la imatge.

L’aposta d’enguany és obra del col·lectiu La Caixa de Vidre, dels artistes Quim Moya, de Cal Gras; el manresà Oriol Segon, i Quim Torras, de Castellserà. Segon explicava el lligam d’aquesta instal·lació amb la necessitat de canvis generats per les crisis actuals, com la pandèmia.