Aquest dimarts a les 7 de la tarda se celebrarà el funeral pel president de l'Associació Amics de la Unesco de Manresa, Josep Maria Vila i Vila, que va morir de forma sobtada el cap de setmana. Es durà a terme a la sala Montserrat del tanatori Fontanova-Àltima. A les 10 del matí s'obrirà la sala de vetlla.

L’activista social i president de l’Associació Amics de la Unesco a Manresa, Josep Maria Vila i Vila, va morir de forma sobtada el cap de setmana. Nascut a Camps el 1958, feia anys que s’havia establert a Manresa. Llicenciat en Història i professor a l’Escola Diocesana de Navàs, també va ser un dels responsables del sindicat USO a la Catalunya central. Es va significar pel seu treball per difondre la solidaritat i la tolerància.

Vila va presidir l’Associació Unesco a Manresa durant més de 20 anys. És una de les entitats fundadores del Consell de Solidaritat de Manresa i impulsora de la fira d’ONG. Va ser la primera organització estrictament manresana a treballar la cooperació internacional. Es va significar por la seva implicació en projectes de solidaritat, tolerància, cultura de la pau i coneixement d’altres cultures.

La Unesco a Manresa va impulsar l’agermanament de Manresa amb la ciutat senegalesa de Bambylor, iniciativa que va permetre que més de 150 joves participessin en camps de treball a la població senegalesa. També es van dur a terme les xerrades l’Estat del Món, la celebració de la cloenda a Catalunya de l’Any Internacional per la Tolerància, que va reunir experts de tot el món i es va cloure amb un concert de Lluís Llach que va omplir el Congost i un altre de Jordi Savall a la Seu, i trobades de joves de països en conflicte que es van fer a la Cova de Manresa.

Vila va assumir la presidència en substitució d’un dels fundadors de l’entitat, Albert Martí, que va passar a dirigir la Federació Unesco a Catalunya. L’entitat farà 35 anys.