Àltima acaba d’incorporar sis nous vehicles elèctrics de gran autonomia a la seva flota. Amb l’objectiu que sigui 100 % endollable el 2024, l’empresa de serveis funeraris ha adquirit aquest mes cinc models fúnebres Lumen (Nissan) i una ambulància de recollida (Mercedes-Benz), i assoleix actualment un total de 36 unitats elèctriques, entre fúnebres, ambulàncies i comercials. Dues unitats del model Lumen aniran destinades a prestar servei al Bages, des del tanatori que Àltima gestiona a Manresa (Àltima-Fontanova).

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima, «anem avançant en la renovació de tots els nostres vehicles per complir l’objectiu de la companyia de garantir una mobilitat totalment sostenible arreu de Catalunya des de tots els centres on prestem servei».

Àltima ha estat la primera funerària del país en iniciar un projecte de renovació completa de la seva flota amb vehicles elèctrics de gran autonomia. La iniciativa es completarà en els propers dos anys, fins assolir les 70 unitats, per la qual cosa la companyia ja ha començat la instal·lació de 70 punts de recàrrega.

Àltima, que realitza estudis periòdics per mesurar la petjada de carboni de la seva activitat, té el propòsit de contribuir en la reducció del seu impacte ambiental a totes les poblacions on opera a través dels tanatoris i cementiris que gestiona a les comarques del Bages, Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Garraf, Alt i Baix Penedès, Alt Camp, Alt Empordà, Ripollès i Gironès.