El xef Cristóbal Muñoz, del restaurant Ambivium (Peñafiel, Valladolid) i la cambrera Mireia Riba, del restaurant Bages 964 Oller del Mas de Manresa han estat els vencedors de la gran final dels concursos Cuiner i Cambrer de l'Any. La final de tots dos concursos s'ha desenvolupat aquest dijous durant tot el dia en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco. 

La cambrera Mireia Riba ha superat amb excel·lència una sèrie de proves teòriques i pràctiques com tiratge de cervesa, cocteleria, muntatge de taula o la preparació d'una recepta de cafè, entre d'altres.

La jove catalana, formada a l'Escola d'Hoteleria Joviat, va començar la seva carrera com a professional de sala en restaurants com Panchito Sabadell, L'Obrador d'en Quim, 9Jutjat, L'O´ i El Raviolo; i en els últims anys ha treballat a Àbac i actualment exerceix la seva labor al restaurant Bages 964 Oller del Mas de Manresa.

Cristóbal Muñóz s'ha col·locat en primer lloc del concurs amb el que s'ha emportat a casa el títol del Cuiner de l'Any en la seva vuitena edició. 

Muñoz ha exercit la seva professió als restaurants Las Cuevas de Sorbas, Tondeluna de Francis Paniego (2*) i Sofichic; i ha estat subxef de l'equip de Producció de l'escola Le Cordon Bleu (Madrid) i, posteriorment, ha treballat en el projecte Alabriga, de Paco Pérez.

En l'actualitat és xef en l'equip d'Ambivium, restaurant del celler Pago de Carraovejas.

En segon lloc ha quedat Juan Pablo Stefanini, del restaurant Venta Moncalvillo (La Rioja) i Áxel Symth, del restaurant Auga e Sal (Santiago de Compostel·la).