Mireia Riba, del restaurant Bages 964 Oller del Mas de Manresa, guanya el concurs de Cambrer de l'Any
El certamen, juntament amb el de Cuiner de l'Any, s'ha celebrat en el marc de la Fira Alimentaria & Hostelco

Mireia Riba, al centre, rebent el premi que la reconeix com a guanyadora / ALIMENTÀRIA
Redacció/EFE
El xef Cristóbal Muñoz, del restaurant Ambivium (Peñafiel, Valladolid) i la cambrera Mireia Riba, del restaurant Bages 964 Oller del Mas de Manresa han estat els vencedors de la gran final dels concursos Cuiner i Cambrer de l'Any. La final de tots dos concursos s'ha desenvolupat aquest dijous durant tot el dia en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco.
La cambrera Mireia Riba ha superat amb excel·lència una sèrie de proves teòriques i pràctiques com tiratge de cervesa, cocteleria, muntatge de taula o la preparació d'una recepta de cafè, entre d'altres.
La jove catalana, formada a l'Escola d'Hoteleria Joviat, va començar la seva carrera com a professional de sala en restaurants com Panchito Sabadell, L'Obrador d'en Quim, 9Jutjat, L'O´ i El Raviolo; i en els últims anys ha treballat a Àbac i actualment exerceix la seva labor al restaurant Bages 964 Oller del Mas de Manresa.
Cristóbal Muñóz s'ha col·locat en primer lloc del concurs amb el que s'ha emportat a casa el títol del Cuiner de l'Any en la seva vuitena edició.
Muñoz ha exercit la seva professió als restaurants Las Cuevas de Sorbas, Tondeluna de Francis Paniego (2*) i Sofichic; i ha estat subxef de l'equip de Producció de l'escola Le Cordon Bleu (Madrid) i, posteriorment, ha treballat en el projecte Alabriga, de Paco Pérez.
En l'actualitat és xef en l'equip d'Ambivium, restaurant del celler Pago de Carraovejas.
En segon lloc ha quedat Juan Pablo Stefanini, del restaurant Venta Moncalvillo (La Rioja) i Áxel Symth, del restaurant Auga e Sal (Santiago de Compostel·la).
- Sílvia Caballol, escriptora i psicòloga: «Els nens no paren i gràcies a això despleguen totes les seves capacitats intel·lectuals»
- L'escolanet de Montserrat que triomfa en escenaris d'arreu del món: «A l'Escolania vaig aprendre uns valors que m'han acompanyat sempre»
- Premi a la recuperació comunitària d'oliveres abandonades al voltant de Manresa
- Mireia Roura, pacient amb càncer de 55 anys: «La meva psicòloga és tan important per a mi com l’oncòleg»
- L’Escolania de Montserrat respon a les crítiques per cantar en castellà al disc de Rosalía: «En cap cas vam imaginar que seria motiu de polèmica»
- La Mola es treu 15 tones de sobre
- El celibat voluntari de Rosalía, una tendència creixent entre les dones: 'Lluito contra la solitud, però és un procés d’aprenentatge
- Vas al lavabo a la nit? Això recomana un uròleg per evitar-ho