Torna als aparadors de Manresa la campanya «A l’abril cada paraula val per mil» per fomentar l’ús i el coneixement del català.

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat ha preparat cartells amb 25 preguntes sobre paraules que ja no es fan servir gaire i que s’exposaran a diferents botigues de Manresa. El concurs es farà del 19 al 30 d’abril i consisteix a respondre les 25 preguntes que apareixen en els cartells exposats.

Es tracta d’una activitat per fomentar l’ús i el lèxic de la llengua catalana d’una manera lúdica i a través de la complicitat del sector comercial.

Segons han explicat la coordinadora de Dinamització i Assessorament Lingüístic del CNL Montserrat, Alba Llobet Estévez, i la regidora d’Indústria, Comerç i Activitats de l’Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau Fontanet, aquesta sisena edició de la campanya és una eina per combatre l’empobriment progressiu del català i contribuir a la redescoberta de mots en desús.

En el mateix cartell es podrà jugar a descobrir quina de les tres opcions que s’hi proposen és la que correspon al significat correcte de la paraula.

D’aquesta manera s’anima els participants a recórrer els carrers i conèixer el teixit comercial. Les persones que encertin les 25 preguntes entraran en un sorteig de vals de compra i una impressora multifuncional.