El curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 561 noves places d’accés al grau d’Infermeria, un 25% més que les actuals, de les quals 435, gairebé el 80% de total, seran a preu públic.

Així, i per primer cop, el nombre de places a preu públic (1.380) sobre el total de places disponibles (2.745) superarà l’oferta privada (1.365), fruit de la voluntat del Departament de Recerca i Universitats de revertir la situació incrementant de forma substancial l’oferta pública amb un 46% més de places. Ho van avançar ahir els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i la de Recerca i Universitats, Gemma Geis, en un acte al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

La consellera Geis va destacar que el nou mapa de places del grau d’Infermeria vertebra el territori a través del coneixement: «A més de Barcelona, també augmenta a Girona, Lleida i Tarragona, Manresa, Igualada, Vic, i Tortosa, i treballem per crear una nova unitat docent al Pirineu».

A preu públic, la Universitat de Lleida oferirà 80 noves places, 40 a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia a Igualada. A preu privat: la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya oferirà 36 noves places, 18 al Campus de Manresa i 18 al de Vic.