El funeral per al fotògraf santjoanenc Josep Rojas i Soler de Lloveras tindrà lloc aquest dimecres a les 12 del migdia a la sala de Mèmora. Aquest dimarts, la família ha rebut una allau de mostres de suport i solidaritat a les instal·lacions de la mateixa funerària, a la zona del Congost de Manresa. La cerimònia serà laica. La seva tasca professional i la seva bonhomia, aquell somriure murri que convidava a la complicitat i sempre l'acompanyava, eren alguns dels trets que destacaven familiars i amics que passaven aquesta tarda a donar el condol. Rojas va morir aquest dilluns als 66 anys d’edat a causa d’un ictus sobrevingut dimarts de la setmana passada i del qual no s'ha pogut recuperar.

Rojas era molt conegut i estimat com a fotògraf de premsa, dibuixant, pintor, escultor i apassionat pels motors dels cotxes d’abans, i havia col·laborat amb entitats i festes, sobretot al seu poble, Sant Joan de Vilatorrada.

Dimarts, després de passar el dia a Barcelona, un cop a casa, es va submergir en les seves aficions als baixos de la casa. La seva dona, Carme Bayerri, havia parlat amb ell feia poc, i el va cridar per anar a sopar. No va respondre. Va baixar i el va trobar defallit. Va ser atès a casa ja en una situació molt greu. De Manresa va ser traslladat a l’hospital Clínic però no van poder revertir la situació i, ahir, va acabar morint en companyia de la seva família. El 8 de maig haurien celebrat 46 anys de casats. Darrerament havia afegit a les seves múltiples aficions la del teatre, que l’ajudava a explorar una altra perspectiva de la creació artística. Va néixer el 8 febrer del 1956, a Manresa. Va estudiar mecànica als salesians de Barcelona, al Don Bosco. Es va matricular a la carrera de Dret i després de tres cursos es va passar a Belles Arts, on es va llicenciar.

Sempre inquiet va desenvolupar múltiples facetes. El fet d’exercir durant gairebé dues dècades de fotògraf de premsa per a Regió7 afegit a la seva personalitat extrovertida el van fer molt conegut i apreciat, sempre amunt i avall amb càmeres i objectius, multiplicant-se cada dia per cobrir els múltiples fronts d’interès informatiu. Va fer classes de fotografia a casals d’avis. Una tasca que l’omplia especialment perquè explicava que s’ensenyaven mútuament a mirar.