La campanya «Manresa amb el poble d’Ucraïna» que impulsa l’Ajuntament de Manresa amb el suport de diverses entitats, ha organitzat per a aquest divendres a les 8 del vespre un concert per la pau al teatre Conservatori.

Les entrades costaran 10 euros, i ja es poden adquirir a la web del Kursaal. També una hora abans al mateix Conservatori. El mateix dia del concert es podran adquirir samarretes amb un missatge de pau, iniciativa dels Amics de la Unesco de Manresa i el Rotary Club.

El concert el protagonitzaran diversos cors i músics com Natxo Tarrés, Sara Roy, Celeste Alías o el guitarrista Santi Careta. Les intervencions musicals es combinaran amb els testimonis de diferents col·lectius de la ciutat i d’ONG que treballen sobre el terreny.

El Conservatori ja va acollir fa 5 anys activitats en suport de la població que patia el conflicte bèl·lic a Síria. Ara es repetirà l’experiència. A la presentació de l’acte el regidor de Nova Ciutadania i Cooperació, Jamma Mbarki el Bachir, va afirmar que «Manresa sempre ha estat una ciutat d’acollida i compromesa amb la cultura de la pau i la justícia». Els diners es destinaran projectes humanitaris de Càritas, Creu Roja, Comunitat de Sant Egidi i l’Associació Catalana per la Pau.