Regió7

Regió7

Territori planteja per al parc de l'Agulla unes piscines d’estiu «naturalitzades»

Responsables del Pla Director Urbanístic asseguren que no serien un equipament tradicional, sinó que s’integraria a l’entorn del parc

Vista del parc de l'Agulla Nia Escolà/ACN

Les piscines d’estiu previstes a a l’Agulla un cop s’ampliï el parc «no ens les hem d’imaginar com una piscina típica d’estiu, sinó molt més naturalitzada», van assegurar ahir dos dels responsables de redactar el Pla Director Urbanístic, Gemma Fernández, de Territori, i Javier Fraga, del Consorci de l’Agulla.

Les piscines ja es contemplen a l’avanç de pla de l’Agulla, i és un dels temes que ha generat més controvèrsia a les sessions de deliberació del procés participatiu. Els veïns de l’entorn del parc s’hi oposen, tal i com ja va avançar aquest diari (veure Regió7 del 21 de novembre del 2021). Asseguren que afectarà al paisatge i que incrementarà considerablement la mobilitat quan, precisament, es vol pacificar i reduir.

La presentació del procés participatiu de l’Agulla va omplir la sala d’actes del Palau Firal | ALEX GUERRERO ALEX GUERRERO

En canvi qui utilitza el parc d’una manera més esporàdica són els qui hi estan més a favor. Durant els debats del procés algunes persones van exposar la necessitat de valorar altres possibles ubicacions fora de l’Agulla. Es van posar sobre la taula la zona esportiva del Congost, el parc del cardener o el de Puigberenguer.

Territori, però, manté la proposta de les piscines a l’Agulla amb el compromís que s’estudiarà detalladament «perquè no perjudiqui el territori ni els veïns». Igual que la futura planta potabilitzadora que hi haurà a l’entorn del parc. «Treballarem perquè s’integri».

Demanda a Carreteres

Fernández i Fraga es van comprometre a tenir en compte les propostes sorgides del procés de participació. Ahir, a la presentació de les conclusions, van avançar que se sol·licitarà a Carreteres que retiri l’actual estudi per enllaçar la C-25 amb la C-55 a l’entorn de l’Agulla. És també, una de les demandes durant el debat participatiu. Així mateix van destacar altres línies bàsiques que seguirà eel Pla Director Urbanístic com potenciar l’ús agrícola de l’Agulla; millorar l’accessibilitat amb transport públic; millorar la connectivitat ecològica i paisatgística o reduir l’impacte de les infraestructures i habitatges existents.

Compartir l'article

stats