Jordi Valls, alcalde de Manresa de 1995 a 2006, conseller de Treball i Indústria de la Generalitat el 2006 i president de l’Autoritat Portuària de Barcelona del 2007 al 2011, abans de passar a l’activitat privada, ha estat fitxat per Salvador Illa, primer secretari del PSC, per formar part del seu consell assessor.

Es tracta d’un òrgan consultiu per reflexionar i marcar línies estratègiques sobre com orientar els grans temes de fons que afectaran el futur de Catalunya.

El Consell complementarà la tasca que, des del 6 de juny de 2021, duu a terme el Govern Alternatiu de Catalunya, encaminada a fer propostes concretes en àmbits diversos amb la voluntat de configurar una alternativa a l’actual Govern de la Generalitat.

Integrat per persones amb gran experiència acumulada en diversos àmbits -acadèmic, econòmic, polític i de gestió, relacions internacionals, periodístic, de recerca- el Consell Assessor es va reunir al Casal Socialista Joan Reventós, on va analitzar un primer document de treball: «Catalunya en el context internacional».

A banda de Jordi Valls Riera formen part del Consell Assessor personalitats polítiques del socialisme català com l’exalcalde de Barcelona i exministre socialista Joan Clos; l’exdelegada del govern central a Catalunya Teresa Cunillera; Manel Nadal i Farreras, diputat al Parlament de Catalunya sis legislatures i exsecretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat; Josep Maria Carbonell, exdiputat al Parlament i expresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), entre d’altres.