Joves de Manresa en Comú reclamen als grups polítics que conformen l’Ajuntament de Manresa la celebració d’una «assemblea jove pel clima».

En roda de premsa celebrada davant l’edifici principal d’UManresa-FUB, els representants de la secció jove del partit van demanar «solucions urgents per frenar la contaminació» a Manresa i al conjunt del Bages.

L’objectiu de la celebració de l’assemblea jove pel clima seria retallar distàncies entre les institucions públiques i el jovent, així com alçar la veu dels qui es veuen més afectats pels problemes que comporta la pol·lució. La reivindicació principal seria «recuperar l’esperit de la Plataforma del Bages en Defensa del Clima», va afirmar Laura Oliva, coordinadora de Joves de Manresa En Comú.

Tanmateix, en cas que s’acabi celebrant l’assemblea, la proposta dels Comuns se centraria en la priorització del transport públic i dels vehicles de mobilitat unipersonal. Van subratllar la necessitat d’anticipar-se en l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions, obligatòria el 2025.