Vint-i-vuitena setmana consecutiva amb víctimes mortals als centres assistencials de Manresa a causa de l'epidèmia. Althaia ha comunicat que s'havia produït una altra defunció per covid-19. Amb aquesta mort el nombre total és de 597, de les quals 421 a Althaia i 176 a Sant Andreu.

Pel que fa al nombre d'ingressats, hores d'ara n'hi ha 18 mentre que la setmana passada n'hi havia 15.

Althaia ha passat dels 13 de la setmana passada a 16 en l'actualitat i Sant Andreu es manté amb dues persones ingressades per l'epidèmia.

Per tercera setmana consecutiva els centres assistencials de la ciutat tenen un nombre d'ingressats inferior a vint.

Hores d'ara no hi ha cap dels ingressats que estigui a l'UCI.

Tot i que l'afectació per l'epidèmia persisteix es troba en una situació d'estabilitat i, hores d'ara, és molt menor a la que s'ha produït en altres moments dels més de vint-i-sis mesos que dura aquesta situació. 

A l’hora d’interpretar les dades, la Fundació Althaia ha subratllat que la situació general continua sent d’afectació baixa en comparació amb altres fases de l’epidèmia. Els casos que hi ha es mantenen sense el patró de gravetat que els professionals havien vist anteriorment. I, com s’ha fet durant tota la pandèmia, els professionals de la institució segueixen amatents a l’evolució de la situació per si presenta alteracions i cal adoptar canvis organitzatius o mesures de protecció diferents. De mitjana ingressa una persona al dia per covid i els pacients infectats no es troben en unitats sectoritzades ni a Sant Joan de Déu ni al Centre Hospitalari sinó repartits en diferents unitats amb les mesures d’aïllament necessàries.

La tipologia de pacient ha variat, com ha anat passant al llarg dels dos darrers anys. Hores d’ara, en molts casos el motiu principal d’ingrés no es la infecció per coronavirus sinó que aquesta aflora quan se’ls hospitalitza per una altra causa, se’ls fa la prova i surt un resultat positiu.