L’exconseller Jordi Baiget i Cantons és, des d’aquest dimecres, el nou director general de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes). El seu nomenament l’ha fet efectiu el plenari del Patronat de la institució, reunit aquest dimecres a la tarda, a proposta de la seva presidenta, l’alcaldessa de Vic Anna Erra.

Des d’ara mateix, Baiget es posa al capdavant de la FUBalmes, l’entitat titular de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), una estructura federada que també engloba la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa), la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut de la Facultat de Medicina, i la Fundació Privada Elisava. El nou director general pren el relleu de Joan Turró, que després d’onze anys, el mes de març passat va anunciar la seva jubilació.

El patronat de la Fundació Universitària Balmes també ha informat de l’aprovació de la proposta de renovació del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, per a un segon període de quatre anys.

El rector ha valorat el seu primer mandat, que va iniciar el desembre del 2018, afirmant que «ha estat un període de molta feina, amb dificultats sobrevingudes com la pandèmia, en què he tingut recolzament sense cap tipus d’escletxa».

És per això que ha agraït el segon mandat, que li permetrà «acabar projectes ja començats i impulsar-ne de nous», i assolir objectius com ara «fer que la UVic-UCC esdevingui un referent català i europeu en qualitat de la docència».

Ara caldrà superar dos tràmits més per a la seva renovació definitiva, a finals de juny: un claustre extraordinari de la comunitat universitària i un segon patronat.

Nou director general

Pel que fa al nou director de la Fundació Universitària Balmes, Erra ha afirmat que està «absolutament convençuda que Jordi Baiget farà una gran tasca al capdavant del projecte universitari de la Catalunya central» i n’ha explicat els motius: «compta amb un llarg bagatge en l’àmbit econòmic, al qual s’ha dedicat durant més de trenta anys, tant des de l’empresa privada, com des de la docència i la recerca universitàries, com des de l’administració pública», ha dit.

La presidenta de la FUBalmes ha destacat que entre els anys 2016 i 2017 Baiget va ser conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Aquest càrrec, ha dit, «el fa un gran coneixedor de l’àmbit universitari, ja que entre altres competències va assumir les corresponents a universitats, qualitat del sistema universitari, foment de la recerca i innovació».

Erra també ha recordat que el seu mandat va coincidir amb un moment clau per a la UVic-UCC, l’assoliment de Facultat de Medicina i ha afirmat: «coneix molt bé el projecte de la nostra Universitat, tant pel que fa a reptes en docència i recerca com al model singular de governança, l’estructura federada i la implicació amb el territori, que ens caracteritzen».

Jordi Baiget, ha agraït la confiança i la «il·lusió de participar en un projecte singular, amb grans possibilitats, nascut fora de l’entorn metropolità, amb una governança diferent i que té una vocació i servei públics evidents». També ha expressat el seu «compromís personal de fer-ho el millor possible i dedicar-hi tots els meus esforços». «El primer que hem de fer amb un projecte que funciona i funciona bé, és procurar que no descarrili”, ha afirmat.

Ha agraït la tasca del seu predecessor, Joan Turró, que «ha fet una gran tasca i que s’ha fet estimar».