El ple municipal ha aprovat una moció en la qual l'Ajuntament de Manresa reclama a l'Estat que erradiqui l'espionatge polític i exigeix l'adopció de mesures urgents per aconseguir-ho. L'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, Junts i Fem, l'abstenció del regidor no adscrit Miguel Cerezo i els vots en contra del PSC i del regidor de Ciutadans, Andrés Rojo

La moció presentada pels grups municipals d'ERC, Junts i Fem Manresa condemna l'espionatge polític per suposar una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts. Manifesta el suport a les almenys 65 persones que fins a dia d'avui se sap que han patit aquest espionatge a través del Catalangate i exigeix al govern de l'Estat espanyol que investigui amb la màxima celeritat i transparència en els òrgans pertinents, i doni les explicacions necessàries.

Reclama que s'assumeixin les responsabilitats a tots nivells pertinents davant aquesta pràctica il·legal d'espionatge contra la dissidència política, en aquest cas, contra membres del moviment independentista català.

Fent ús del reglament de participació ciutadana, la manresana Montserrat Corrons Boix, membre del govern del Consell per la República, ha defensat la presentació de la moció per l'escandalós d'una repressió impresentable.