Regió7

Regió7

L’exregidor i exportaveu del Barça Josep Vives és candidat a la gerència de l’Ajuntament de Manresa

És una de les vuit persones que s’han presentat al concurs públic

Josep Vives Quique García

L’exregidor a l’Ajuntament de Manresa entre els anys 2003 i 2008, i fins fa poc temps portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, aspira a la plaça de coordinador general de l’Ajuntament de Manresa. Vives també va ser durant 13 temporades president del Bàsquet Manresa. És una de les 8 persones que opta al concurs públic que ha convocat el govern de la ciutat per fer tasques similars a les d’un gerent. A partir del pròxim juny començarà la selecció.

Josep Vives va encapçalar la llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals del 2003, i va tornar a optar a l’alcaldia de la ciutat de Manresa el 2007. En aquella ocasió va guanyar les eleccions, però no va poder formar govern perquè es va reeditar el tripartit entre PSC, Esquerra i Iniciativa.

Va compaginar la tasca de cap de l’oposició a l’Ajuntament de Manresa amb la de president del Bàsquet Manresa fins a la segona meitat del 2008. El consell d’administració del club va suggerir aleshores a Vives que s’havia de decidir per una cosa o l’altra. Va optar pel bàsquet. Va continuar al capdavant del club fins al 2015, quan se’n va desvincular definitivament. Poc després es va anunciar que seria el portaveu del FC Barcelona. Vives va ser un fixatge de Josep Maria Bartomeu, que havia guanyat les eleccions a la presidència del club poc abans. Ho va deixar el setembre del 2021, quan Joan Laporta va tornar al club.

A principis d’aquest any l’Ajuntament va convocar el concurs públic per cobrir la plaça. Segons el dictamen que es va aprovar el ple de febrer, les seves tasques serien «dirigir, coordinar i impulsar l’actuació de l’administració en les diferents àrees o serveis d’acord amb la normativa vigent i les directrius de l’equip de govern».

Compartir l'article

stats