Regió7

Regió7

Les jornades gastronòmiques conviden un mestre dels pinxos i l’autor del dolç ‘Ignasi’

L'edició d'enguany potencia l’agermanament entre Euskadi -inici del Camí Ignasià- i Manresa, on Ignasi de Loiola va arribar fa just 500 anys

Els dolç Ignasi de la pastisseria Egaña ARXIU PARTICULAR

El mestre de pintxos Josean Merino -nascut a Azpeitia, ciutat natal d’Ignasi de Loiola- i el cuiner manresà Jordi Cruz simbolitzaran l’agermanament entre Euskadi -inici del Camí Ignasià- i Manresa -on Ignasi de Loiola va arribar ara fa 500 anys- en la 5a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Fins a Manresa també s’hi desplaçarà el mestre pastisser Ignazio Egaña, creador del dolç Ignasi. 

Els Ignasis són uns pastissets fets de pasta de full plena de crema d'ametlla i creats el 1968 per oferir quelcom saborós als habitants d’Azpeitia i als visitants del municipi.

La 5a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 11 i 12 de juny. Enguany, presenten la figura del territori convidat ignasià, un reconeixement als diversos territoris per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per descobrir-ne els tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, hi prendrà part una delegació d’Euskadi. El dissabte 11, matí i tarda, i el diumenge 12, al matí, el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb una vintena productors bagencs i bascos, amb formatges, embotits, hortalisses, olis, vins, sidres, dolços i molt més. El visitant podrà conèixer el producte, comprar-lo i tastar-lo. L’espai d’activitats acollirà aules de tast de productes presents al mercat i demostracions de cuina en directe, on prendran part el mestre pastisser Ignazio Egaña i del mestre del pintxo Josean Merino (PerretxiCo).

Les demostracions de cuina comptaran amb una important presència bagenca amb els xefs Jordi Llobet (Espai Culinari Jordi Llobet), Àlex Portales (Bages 964-Oller del Mas) i Xaro López i Jacint Soler (Cau de l’Ateneu), fruit de la col·laboració del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages.

La present edició es clourà amb la participació de la cuinera Ada Parellada, que farà una demotració de cuina al voltant del receptari d’Ignasi Domènech, i del manresà Jordi Cruz Mas, cuiner amb sis estrelles Michelin, que farà una demostració titulada «De Manresa al món» per posar punt final a l’esdeveniment en l’any de major projecció de la ciutat al voltant dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola.

L’accés al mercat de productors serà lliure, però tant per a les demostracions de cuina com per als tastos caldrà reservar plaça a través de les webs manresa2022.cat o manresturisme.cat, o bé, presencialment, al punt d’informació del recinte el mateix dia fins a exhaurir places. El preu dels tastos varia de 3 a 6 euros per persona, en funció de les característiques de l’activitat. La resta és gratuït. 

Organitzades per la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats, tenen la col·laboració del Govern Basc, Basque Tour, Euskadi Gastronomika, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i Parc de la Sèquia.

Compartir l'article

stats