L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, serà l'únic candidat a les primàries d'Esquerra Republicana de Manresa per a les eleccions municipals del 2023. En una assemblea local que se celebrarà el dijous 26 de maig a les 7 de la tarda a la Casa Lluvià, la militància votarà la proposta del batlle de la capital del Bages. Aloy es presenta per segona vegada després de fer-ho l'any 2019 amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia.

Sistema d'elecció

El sistema d'elecció dels candidats i candidates per part d'Esquerra Republicana de Catalunya es fa mitjançant un procés que s'inicia a partir d'una convocatòria que contempla un termini de 15 dies perquè qualsevol persona interessada a presentar-se pugui recollir les signatures i presentar els avals necessaris per poder ser escollit cap de llista.

La militància local és qui, mitjançant la celebració d'una assemblea, escull mitjançant un sistema de votació la persona que encapçalarà la candidatura entre aquelles que han reunit els avals. Més endavant, en una segona fase, l'assemblea es tornarà a convocar per a validar la resta de la candidatura electoral.