Regió7

Regió7

Aloy opta a un segon mandat a Manresa tot i que les eleccions «queden lluny»

Esquerra avalarà en l’assemblea que celebrarà avui la candidatura de Marc Aloy a l’alcaldia

Aloy, ahir, a la trobada de cooperatives escolars | J.M.G.

Era previsible i avui es confirmarà oficialment. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, optarà a un segon mandat. Esquerra Republicana celebrarà aquest dijous a la tarda una assemblea per escollir el candidat a l’alcaldia de la ciutat a les eleccions municipals que s’han de celebrar l’any vinent. Aloy serà l’alcaldable. Ningú més no hi ha optat.

Serà la segona vegada que encapçala la candidatura d’Esquerra, i la tercera que va a les llistes. Ho va fer el 2015 com a número 3. Llavors el candidat a l’alcaldia era Pere Culell. El 2019 Aloy va ser el número 1, i va guanyar les municipals per tan sols 10 vots de diferència, després del recompte oficial, respecte Junts per Manresa. Les dues formacions van obtenir 8 regidors. Fruits de les negociacions per pactar un govern, es va establir que el fins aleshores alcalde, Valentí Junyent, continuaria un any més al capdavant del govern, i que Aloy el rellevaria els darrers tres anys.

Queda lluny

«La veritat és que falta un any per les eleccions», va assegurar ahir Aloy a Regió7. «L’assemblea és un tràmit que els partits han d’anar fent per definir els seus candidats, però jo en aquest cas estic governant i les eleccions les veig lluny perquè a més a més tenim molta feina». Aloy va recordar que el seu mandat és de tres anys «i n’he fet dos terços. Encara me’n queda un mes. Queda molt».

L’assemblea d’Esquerra es farà a les 7 de la tarda a la casa Lluvià. És oberta a militants i simpatitzants. «També servirà per retrobar-nos després de 2 anys de pandèmia. Ha costat molt que ens poguéssim tornar a trobar tots plegats», va dir ahir Aloy.

Dos candidats oficials

Amb l’anunci d’Esquerra Manresa ja té dos candidats a l’alcaldia confirmats oficialment de cara a les municipals del maig vinent. Un és Aloy i l’altre l’exregidor d’Urbanisme per Convergència entre el 2011-2015, Ramon Bacardit, que encapçalarà la candidatura de Junts Manresa.

Ningú més no ha fet pública la seva candidatura a l’alcaldia de Manresa. Sí que se sap que el PDeCAT no presentarà llista a la capital del Bages i que sumarà esforços amb una alternativa independent que estaria preparant l’empresari Joan Vila i que duria per nom Impulsem Manresa. Pel que fa al PSC el candidat serà Anjo Valentí en substitució en substitució de Felip González. Falta la confirmació oficial. A l’Ajuntament també hi ha representats Ciutadans i Fem Manresa.

Compartir l'article

stats