Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages van aturar, ahir, a les 11 del matí, un llançament hipotecari al número 35 del carrer de Martí i Julià, a la barriada de Saldes-Plaça Catalunya. La comitiva judicial, acompanyada de Mossos d’Esquadra, va ajornar el desnonament, que probablement es tornarà a intentar executar d’aquí a un mes, van explicar membres de la PAHC.

Fonts de la plataforma antidesnonaments van alertar que la pandèmia ha agreujat la problemàtica dels desnonaments. «En aquesta setmana ja n’hem aturat quatre a Manresa», constataven.

L’afectada és una peruana de 45 anys, mare soltera de tres fills de 4, 19 i 22 anys i àvia d’una nena d’un any i mig, que va arribar a Manresa el setembre farà dos anys amb l’estatus de refugiada per amenaces de mort al seu país. L’asil, però, li va ser denegat just un mes després, segons va explicar ella mateixa, que va voler mantenir el nom en l’anonimat.

Des d’aleshores no paga el lloguer del pis on viu, propietat ara del holding Top Day, amb seu mercantil a Barcelona. La dona està pendent de la concessió d’un lloguer social, que l’empresa propietària no li ha concedit, malgrat el nou marc legal, que troba dificultats per a la seva aplicació, van assegurar fonts de la PAHC.