Més de 120 estudiants de tercer d’ESO de l’institut Pius Font i Quer de Manresa han participat en tasques de voluntariat en 12 entitats diferents al llarg del curs, fora de l’horari escolar. És el que en diuen servei comunitari. Recentment els propis estudiants, les famílies, professors i representants de les entitats van celebrar l’acte de cloenda del projecte. Es va dur a terme al gimnàs del propi centre. Per cert, nou de trinca.

«Va ser un acte de reconeixement a les entitats» que també va servir per fer un repàs a totes les iniciatives que s’han dut a terme el llarg del curs, va explicar la coordinadora de tercer, Estrella Pérez, i la coordinadora del servei, Judit Fons. «És un projecte molt potent. Té tot el sentit del món sortir fora de l’àmbit escolar i implicar-se en temes de ciutat».

En aquest cas els 120 estudiants van fer de voluntaris durant unes hores a entitats com el CAE, el Parc de la Sèquia, a Càritas, a l’hort de Càritas, al banc d’Aliments, a El galliner, a Casmacs, al pessebre del Pont Llarg, a La Flama, l’escola Montserrat, Creu Roja i Althaia. Segons Pérez, «és un projecte molt de ciutat» que els estudiants han valorat molt positivament».