L'exjugador del Baxi Manresa, el santpedorenc Rafa Martínez, és el convidat del cicle 'Pessics de Vida' d’aquest juny que organitzen la Demarcació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural el Casino. La conversa, que tindrà lloc a l'espai de la Plana de l'Om el 15 de juny, permetrà repassar els 22 anys de trajectòria professional del jugador

Format a les categories inferiors del Bàsquet Manresa, Rafa Martínez va debutar a la lliga ACB l’any 1999 amb la samarreta bagenca. També ha passat per les files del València (11 anys) i per les del Bilbao (una temporada) fins al retorn a Manresa, als seus orígens. Aquí ha decidit retirar-se després de viure un somni que mai hauria imaginat i que ha durat 22 anys de carrera professional.

Martínez va disputar el 28 de maig el seu últim partit com a professional. Després de caure amb el Baxi Manresa a les semifinals de l'ACB, el jugador va anunciar la seva retirada del món del bàsquet a través d'una emotiva carta, on comença recordant que de petit mai va somiar en ser jugador de bàsquet i recorda els seus inicis en aquest esport a l'escola Paidos.

Amb més de 600 partits disputats a la competició nacional (entre Manresa, València i Bilbao) i 40 anys d'edat, Martínez es va acomiadar davant la seva afició, que va reconèixer la seva trajectòria amb un emotiu aplaudiment al qual es van unir també jugadors, àrbitres i tots els presents en la pista.