Quiosc

Regió7

Manresa es manté aliena a l’augment de nous casos de covid confirmats a Catalunya

Mentre al conjunt del país es detectaven un 23% més de positius, al Bages la xifra decreixia

Imatge d'arxiu d'un aprova PCR MIREIA ARSO

A Catalunya s’ha produït un augment significatiu de casos positius de covid confirmats per PCR o test d’antígens, tal i com mostren les dades de seguiment de l’epidèmia, del qual Manresa es mantenia ahir aliena.

A Catalunya es van detectar 12.572 nous infectats entre el 28 de maig i el 3 de juny, una xifra que la setmana següent va pujar a 13.358 i que la darrera analitzada, de l’11 al 17 de juny, va arribar a 15.487. Es tracta d’un augment d’un 23% en dues setmanes que a Manresa no es produeix o que, pel fet que les proves es realitzen ara només a persones vulnerables, no queda reflectit encara.

El que ha passat a Manresa les darreres setmanes és que entre el 28 de maig i el 3 de juny van aflorar 168 nous casos, que la setmana següent van baixar fins a 157 i que la darrera analitzada se situen en 167. Així que el comportament de l’epidèmia a Manresa difereix de les dades globals a Catalunya.

El mateix passa al conjunt de la comarca del Bages, amb 390 nous positius detectats fa tres setmanes, 351 en fa dues i 378 la darrera setmana analitzada.

En contradirecció

Com es pot apreciar, la dada va a la baixa mentre que, com s’ha dit, al conjunt de Catalunya l’augment resulta evident.

El que sí manté Manresa similar a la mitjana catalana és l’índex de risc de rebrot, que a Catalunya era ahir de 415 mentre que a Manresa se situava en 445. Un fet que pot explicar la diferència sobre la proliferació de casos és que Manresa tenia ahir una velocitat de transmissió del virus d’1,13 inferior a la mitjana catalana d’1,22.

De fet, Manresa era ahir la tercera ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb la velocitat de transmissió més baixa. Només la tenien inferior Cornellà, 1,08, i Terrassa, 0,90. 

Segons les darreres dades aportades pel Departament de Salut de la Generalitat, Manresa era ahir la novena població en risc de rebrot i la cinquena en incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants.

El Moianès era la comarca catalana amb el risc de rebrot més elevat i un índex de 738 punts. La segona era la Conca de Barberà, amb 701.

També tenien índexs elevats l’Alt Urgell, amb 592, la sisena comarca de Catalunya, i el Solsonès, 501, la vuitena comarca del país en risc de rebrot. Valors menys elevats presentaven el Bages (436), la Cerdanya (354), el Berguedà (344) i l’Anoia (290).  

Compartir l'article

stats