Regió7

Regió7

Fotomultes i radars augmenten les sancions de trànsit a Manresa fins als 1,4 milions

L'Ajuntament ha doblat els diners per multes durant els darrers cinc anys

Les Escodines és el darrer punt on s'han implantat fotomultes AJUNTAMENT DE MANRESA

El volum de les sancions de circulació imposades per l’Ajuntament de Manresa manté una clara línia ascendent fins al punt que s'ha doblat en 5 anys. Requerit per aquest diari, l'equip de govern ha atribuït l'augment als radars i les càmeres que controlen les fotomultes.

L'import sumat de les sancions imposades va passar de 774.374 euros el 2016 a 1.401.987 el 2021.

Pel que fa als diners recaptats -no totes les sancions imposades es cobren- va ser de 565.317 euros el 2016 i 959.532 el 2021.

Pel que fa a l'augment de la recaptació també juga un paper els esforços que s'estan fet per aconseguir cobrar-les abans que prescriguin.

Segons el govern municipal, en l'augment de diners recaptats per les multes de circulació conflueixen diferents factors "càmeres, col·locació de radars i, també, que s'ha millorat molt la gestió de dades, fet que fa que prescriguin menys sancions".

D'aquesta forma, l’activitat sancionadora de la Policia Local va fer que el volum de l’import de les sancions imposades passés de 0,7 a 1,4 milions entre el 2016 i el 2021.

Els imports corresponen al valor de les multes imposades descomptant les donades de baixa per haver estimat les al·legacions o recursos.

Així que no hi ha una xifra sobre el total del valor de les multes de trànsit imposades pels agents sinó dels diners que s’haurien de recaptar un cop descomptades les que decauen perquè els ciutadans han tingut èxit a l’hora de reclamar. D’altra banda, l’Ajuntament no arriba a cobrar totes les sancions que tiren endavant perquè no han reeixit les al·legacions o recursos presentats per les persones que han rebut la multa.

L’augment del valor que sumen les multes imposades va a més durant els anys analitzats, a excepció del 2020 que va estar marcat per la irrupció de l’epidèmia de covid-19 i les restriccions de mobilitat que es van aplicar per intentar reduir la circulació de la infecció vírica.

Malgrat això, la tendència a l’alça que dibuixen les xifres dels darrers anys és clara.

Compartir l'article

stats