Regió7

Regió7

Les obres de la futura seu del Govern a Manresa comencen amb els primers enderrocs

El juliol s'iniciaran els treballs per aterrar els edificis on hi ha d'anar la delegació de la Generalitat

Recreació del nou edifici amb la Seu a l'esquerra i la passarel·la de les Escodines i ca l'Asols a la dreta GENERALITAT DE CATALUNYA

Les obres de la futura delegació de la Generalitat a Manresa, a l’entorn des antics jutjats, començaran de forma imminent aquest mateix juliol o el mes vinent amb l’enderroc dels edificis on hi ha d’anar la seu del Govern.

Ho ha anunciat aquest dilluns a la tarda l’Ajuntament de Manresa en una sessió informativa que ha convocat amb veïns de l’àrea afectada. La trobada s’ha celebrat al Casal de les Escodines.

La Generalitat, que és qui paga el projecte pressupostat en 12,5 milions d’euros, ja ha licitat l’enderroc. Ara s’està negociant amb l’empresa com fer-ho perquè les obres causin les menors molèsties possibles tenint en compte que són treballs que s’han de fer en ple Centre Històric i en una zona on els accessos són precaris, amb carrers estrets i on hi ha poques alternatives per generar circuits de circulació alternatius.

A la sessió informativa, a la qual hi han participat una vintena de veïns, hi han pres part per part de l’Ajuntament el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; el cap del servei d’Urbanisme, Ricard Torras; i la cap del servei de Mobilitat, Queralt Torras.

Recreació de com quedarà, on s'aprecia que l'alçada iguala la dels antics jutjats gdc

Aquesta primera tanda d’obres es dividirà en tres fases, han explicat. Es començarà per l’enderroc dels edificis que donen als carrers Galceran Andreu -com l’antiga seu de la Creu Roja- i Codinella. És previst que duri uns 4 mesos. L’inici és imminent.

Posteriorment s’hi faran excavacions arqueològiques «fins arribar al llit de pedra» per si hi ha vestigis que s’hagin de tenir en compte. Dos mesos més. I finalment s’intervindrà a l’antic edifici dels jutjats.

Es començarà per l’enderroc dels edificis que donen als carrers Galceran Andreu

decoration

D’aquesta primera tongada de treballs i del que pugui sorgir durant l’enderroc, les excavacions i l’estudi definitiu de l’edifici barroc dels antics jutjats, en sortirà el projecte definitiu de la futura delegació del Govern, que s’hauria de començar a construir entre el març i l’abril de l’any vinent.

Per la situació i l’estat dels edificis que han d’anar a terra, és una obra complexa, ha dit López. L’enderroc es farà manualment i serà lent perquè és un «lloc sensible i històric que en funció del que es trobi pot alterar el projecte perquè és un projecte viu», ha assegurat als veïns.

A la sessió informativa s’ha detallat que no es podrà circular pel carrer Galceran Andreu, i que els camions de l’obres entraran i sortiran pel Santa Llúcia i el Codinella. Es traurà tot el mobiliari urbà de la plaça Immaculada per facilitar les maniobres i es garantiran tots els itineraris per als vianants.

A la reunió també s’ha explicat a grans trets el projecte general. No ha acabat de satisfer alguns dels veïns assistents, que han criticat que el nou edifici és un «nyap» paisatgísticament parlant, que no respecta el patrimoni com la Seu, ha dit la presidenta de l’Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió. López ha afirmat que «el resultat final serà molt bo».

Compartir l'article

stats