Aquest dissabte 2 de juliol -al llarg de la tarda i vespre- tindrà lloc a la plaça de Sant Domènec la novena edició de la Festa Intercultural de Manresa, que torna amb força després de 2 anys d’aturada forçada a causa de la pandèmia. La Festa Intercultural està organitzada des de la regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’una nova edició d’una mostra festiva que pretén apropar a la ciutat la gran diversitat cultural present a Manresa, on viuen ciutadans de fins a 103 països diferents, i que representen el 19% de la població de la ciutat, a afegir tots aquells que ja han assolit la nacionalitat amb noves generacions nascudes al país. La Festa intercultural pretén ser un mirall de part de la gran diversitat associativa, cultural i religiosa de la ciutat.

Amb la mostra festiva es pretén donar a conèixer les activitats que duen a termes aquestes entitats, així com el seu vessant de cultura tradicional (música, ball, mostra gastronòmica), i afavorir aquesta presa de contacte directe en un espai públic. A Sant Domènec es podrà descobrir un ampli mostrari cultural del país i provinent d’arreu del món (Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica).

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30 h. Amb un petit acte en homenatge als refugiats del món, i de forma especial als ucraïnesos, començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades. Es preveu finalitzar la festa al voltant de la mitjanit.

Entorn de la plaça de Sant Domènec s’instal·laran –com és habitual- un conjunt de parades on es podrà conèixer de primera mà les diferents entitats convidades, les seves activitats, i gaudir d’una petita mostra gastronòmica i d’artesania dels seus països d’origen. Enguany, entre les entitats que aporten espectacle i estand, o només estand, es podran trobar col·lectius d’argentins, bolivians, camerunesos, colombians, cultural islàmica del Bages-Marroc, dues entitats xineses (la cultural xinesa de Manresa i la Federació europea de joves xinesos d’ultramar); dones del Marroc Al Noor; equatorians, ghanesos, guineans, senegalesos i romanesos.

Programa d’actuacions

  • 17.20 h: Inauguració de la festa i record-homenatge als refugiats, de forma especial als originats per la guerra d’Ucraïna.
  • 17:30-18:00 h: Associació Cultural Romanesa de Manresa: Mostra de balls i cants amb el grup Harmonia.
  • 18.10 h-18.40 h: Associació Africana de Solidaritat: Música i dansa tradicional We are proud of whom we are (Orgullosos del què som).
  • 18.50 h-19.20 h: Associació Centre Cultural Xinès a Manresa: Espectacle de Kung Fu i ball dels lleons.
  • 19.30 h-20.00 h: Associació Cultural Argentina de Manresa, amb l’ espectacle Piantao por el tango.
  • 20.10 h-20.40 h: Associació de Guineans de Manresa, amb música i cant peul-fulani (Fulacunda) amb Bilaama Kilonnding i el grup Toppiro’oo.
  • 20.50 h-21.20 h: Associació de Ghanesos del Bages: Mostra de música i dansa tradicional Kete Dance, Adowa i Jama.
  • 21.30 h-22.00 h: Associació d’Amics del Senegal del Bages: Música i ball senegalès.
  • 22.10 h 22.40 h: Associació d’Equatorians de Manresa: Música amb el Grup Tricolor.
  • 24.00 h: Finalització de la festa.