Aurora Madaula, Secretària Segona de la Mesa del Parlament de Catalunya i responsable de Feminisme i LGTBI i Noves Ciutadanies de Junts per Catalunya, va participar a Manresa en un col·loqui amb motiu del dia de l’Orgull LGTBIQ+

El col·loqui, presentat per Lluïsa Tulleuda, coordinadora de Junts Manresa i precedit per una petita entrevista de la mà de Rosa Maria Ortega, regidora de Junts Manresa, va comptar amb la participació dels afiliats i simpatitzants del partit d’arreu de la Vegueria de la Catalunya Central. 

Durant el col·loqui, Madaula va destacar que el món LGTBI i del feminisme és alhora el món de la igualtat i els Drets Humans, que ha de ser bandera de tots els partits que s’hi posicionin a favor. Va remarcar la importància que dins de Junts es facin més debats sobre la qüestió, atès que és una riquesa que cal potenciar si es vol interpel·lar a més gent dins del moviment. 

Un segon punt va ser el paper de l’extrema dreta com a contrapès a la reivindicació del col·lectiu i com una força que evidencia l’erosió i empobriment de la democràcia al món actual. 

Segons Junts, cal posar molt èmfasi en l’educació, focalitzada en dos punts principals: d’una banda, la formació del personal d’atenció al públic; d’altra banda, la coeducació com una eina que pot ajudar a prevenir un augment de la violència de gènere.  

Finalment, el debat es va traslladar als afiliats, els quals van compartir els seus punts de vista sobre la situació del col·lectiu LGTBIQ+.