Regió7

Regió7

Núria Masgrau

«Polígons ben organitzats només aportaran avantatges»

La regidora destaca les virtuts que ha de suposar per a la ciutat la creació de les noves Àrees de Promoció Econòmica Urbana

Núria Masgrau, regidora d’Indústria de Manresa | ARXIU

Per a Manresa que han de suposar les futures APEU?

Que aquesta és una ciutat ben gestionada, avançada, amb un grau de gestió col·laborativa elevada. El polígon de Bufalvent està liderant el desenvolupament dels APEU a Catalunya, està fent de conillet d’ïndies, amb totes les dificultats normatives amb què es va trobant. Té molt valor, i està posant el nom de Manresa a dalt de tot, en el sector.

És una bona notícia per a la ciutat, doncs.

Sí, molt, perquè la indústria continua sent un factor clau per al desenvolupament del territori i que els polígons puguin estar ben organitzats només aporta avantatges. Seran capaços d’autogestionar-se i de fer publicitat de terrenys, de crear sinèrgies amb altres sectors o zones industrials, podran fer de tractors col·laboratius amb altres territoris...

Queden polígons per desenvolupar: Pont Nou II, Parc Tecnològic... en quina situació estan.

El Parc Tecnològic s’ha desencallat urbanísticament aquest any, i al Pont Nou s’estan acabant de computar alguns costos urbanístics, perquè s’ha hagut de tornar a reformular el projecte i els costos han canviat molt. La licitació de les obres hauria de poder-se fer el primer semestre de l’any que ve.

S’hauran esgotat totes les vies de sòl industrial a Manresa, ja?

Queden algunes parcel·les privades als Comtals, molt ben equipades.

Però el que hem de fer és racionalitzar el sol industrial. Al Bages hi ha una oferta considerable, però a Manresa en falta. Per això s’està intentant adoptar una línia de treball conjunta de la comarca.

Compartir l'article

stats