Carles Pons és el nou president del Rotary Club de Manresa-Bages. Ha agafat el relleu a Montserrat Cullerés, presidenta de l’entitat durant l’últim any. El seu nomenament va tenir lloc divendres en el transcurs de l’acte de renovació de la junta, que va tenir com a escenari Cal Segudet de Castellnou de Bages.

L’acte, molt lluït, va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones, entre socis del Rotary Club i les seves parelles, amics del Club i autoritats Rotàries. També hi van ser presents membres de diferents Clubs Rotaris del territori.

Carles Pons (Manresa, 1990) és un apassionat del món sanitari, el màrqueting i la innovació́ que amb 22 anys va muntar Reanima, una empresa dedicada a la distribució de desfibril·ladors i formació en suport vital i primers auxilis. L'any 2021 Reanima va ser adquirit per Presaba, la nova Som Prevenció SL, empresa de la qual és soci i en la qual té un càrrec de direcció. Des del 2017 imparteix classes de primers auxilis als cicles formatius de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Recentment ha estat escollit com a nou CEO de l’startup ADAN Medical Innovation. A banda, és president de Pimec Joves a la Catalunya Central i membre del Ple de la Cambra de Comerç de Manresa.

 Durant el seu mandat, el nou president vol apostar per aquests tres pilars: innovació, tecnologia i salut. L’entitat ja ha establert contactes amb una vintena d’startups catalanes, que acudiran a les pròximes reunions del club per explicar qui són i què fan amb l’objectiu d’apropar aquestes tres branques al Rotary Club de Manresa-Bages i a la societat i, d’aquesta manera, incentivar el potencial econòmic, empresarial i creatiu de Catalunya.

A banda, es donarà continuïtat als projectes que té en marxa el club, des de projectes i accions consolidades com són el Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga i el Premi Simeó Selga, fins a d’altres de més recents, centrades en el medi ambient.

 Els estatuts del Rotary Club de Manresa-Bages preveuen el canvi de presidència cada any. Per tant, Pons liderarà l’entitat fins el juny de l’any vinent.