La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha anunciat avui a Calldetenes una inversió de 2,7 milions d'euros a les residències Júlio Payàs d'Ampans i la Font dels Capellans, procedents dels Fons Europeus Next Generation.

El Departament destinarà 1.840.000 euros a la remodelació i ampliació de la residència de persones amb discapacitat Julio Payàs d'Ampans, amb l'objectiu d’adaptar el centre al nou model d’atenció centrat a la persona. Cervera ha assegurat que “volem que aquests nous espais siguin per a tothom, que comptin amb la diversitat cultural, la plena accessibilitat, generin entorns tranquils, que redueixin l’ansietat i l’estrès, que siguin, en definitiva, amables i facilitin el sentiment de control sobre la pròpia vida, les pròpies decisions del dia a dia”.

Està previst que la remodelació de la residència de persones amb discapacitat Julio Payàs estigui acabada el segon semestre del 2025.

La residència Julio Payàs per a persones adultes amb necessitats de suport extens i generalitzat és un equipament públic gestionat per Ampans que acull a persones amb discapacitat intel·lectual, que pel seu elevat grau de dependència requereixen d’un suport continuat i generalitzat. El centre elabora un programa personal i social (mèdic, sanitari, psicològic, i rehabilitador) destinat a cobrir totes les necessitats de la persona amb discapacitat.

La consellera també ha anunciat una inversió de 900.000 euros per millorar l’eficiència energètica de la Residència i Centre de dia per a gent gran Font dels Capellans, a Manresa. 

Actualment la residència, que dona un servei de suport extens i generalitzat a persones grans, consta de 58 places residencials i 15 de centre de dia. L’objecte de les obres és la substitució de les fusteries exteriors i persianes de l’edifici, amb l’objectiu d’aconseguir una millora de l’eficiència energètica. 

Està previst que les obres estiguin acabades el primer trimestre de 2024.