Regió7

Regió7

Les visites gastronòmiques es van incrementar el 20% al Bages durant l’any passat

L’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona revela un salt en la mitjana d’edat de les persones que visiten la comarca

La fira Viba és una de les iniciatives comarcals per promoure els vins i la gastronomia bagencs | ALEX GUERRERO/ARXIU

El nombre de turistes que durant la seva estada al Bages va fer activitats relacionades amb la gastronomia va augmentar gairebé el 20% l’any 2021, segons dades de l’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona, impulsada per l’Observatori del Turisme a Barcelona. L’enoturisme és una altra de les activitats que va augmentat el darrer any, juntament amb les visites culturals, les passejades i la participació en activitats esportives.

L’enquesta es va fer entre els mesos de març i desembre del 2021 a una mostra de gairebé 300 persones que es van allotjar al Bages. Una de les dades més destacades és l’augment de la mitjana d’edat del turista del Bages, que se situa en els 48 anys i suposa un salt en la franja d’edat majoritària, que passa de ser la de 45 a 54 anys. També destaca un important augment dels visitants que venen només amb la parella (+20%) en detriment dels que viatgen en família (-11%). De mitjana, s’estan 2,4 nits al Bages, principalment en hotels.

Durant els 2021 els turistes procedents de la resta de Catalunya van augmentar un 10% i van suposar el 67% del total. Per contra, van baixar els de la resta de l’Estat i els internacionals. Les comarques catalanes que aporten més turistes al Bages són el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat i augmenten sensiblement les arribades des del Segrià. En el terreny internacional, França és el país d’on provenen més visitants, amb un increment del 0,5 respecte a l’any anterior. Aquest augment també es percep entre els turistes procedents dels Països Baixos i de Portugal.

La nota global que els turistes posen al Bages és un 8,9, el que suposa un increment de 0,3 punts respecte al 2019.

Compartir l'article

stats