Dues persones més han perdut la vida per l'epidèmia als centres assistencials de Manresa durant la darrera setmana, una a Althaia i l'altra a Sant Andreu.

Amb aquestes la xifra de víctimes mortals s'eleva a 613, de les quals 435 a Althaia i 178 a Sant Andreu.

El nombre d'hospitalitzats és hores d'ara de 41, una persona menys que fa una setmana.

El que sí ha canviat és el nombre de persones amb necessitat de cures intensives, quatre, després de moltes setmanes amb recomptes que mostraven que no hi havia ningú a l'UCI o només una persona.

Tot i que la xifra global d'ingressats es manté estable en relació a la situació de fa una setmana, el panorama a Sant Andreu i a Althaia és diferent.

Mentre que a Sant Andreu hi ha 14 ingressats, quatre menys que fa set dies, a Althaia n'hi ha 27, tres més.

A la Fundació Althaia, de Manresa, s'ha produït els últims dies un lleuger increment d'ingressos, tres de mitjana cada dia.

Pacients complexos

El perfil de pacients és el de les darreres setmanes: pacients complexos, molts d’ells persones amb malalties cròniques que es descompensen a causa de la covid. Alguns tenen patologia respiratòria, però la majoria no cursen pneumonia covid com sí que s'ha vist en altres moments de la pandèmia.

A principis de mes, pel que fa als ingressos la situació es mantenia estabilitzada entre una i dues persones al dia a la planta d’hospitalització.

Pel que fa a Sant Andreu, la darrera setmana 7 persones han ingressat, 10 persones han estat donades d'alta i, com s'ha dit, una persona ha mort.

Les dades acumulades a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 16 de novembre, coincidint amb l'inici de la sisena onada, són 291 ingressos, 230 altes i 43 defuncions.