El ple de l’Ajuntament de Manresa va fer ahir una declaració institucional de solidaritat amb els afectats del focs del Bages. En la declaració que es va llegir a l’inici del ple de la corporació, es va mostrar la solidaritat i suport a totes les persones damnificades pels incendis, en especial aquelles que han perdut casa seva. També es va mostrar solidaritat i suport a la resta de municipis de la comarca que han hagut de gestionar la situació d’emergència i que ara hauran de gestionar «costoses tasques de reconstrucció» de les zones afectades. 

L’Ajuntament de Manresa també es va sumar a la declaració del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages que demana modificacions legislatives i una dotació pressupostària per tal de resoldre els problema d els urbanitzacions que tenen dèficits urbanístics. A més, esperonen a totes les adminsitracions a reforçar les polítiques de prevenció d’incendis.

A més a més, la corporació també ha agraït la tasca que han fet aquests dies tots els cossos i serveis implicats en l’extinció dels incendis. A més, en el cas concret de Manresa, on el foc va afectar 46 hectàrees a tocar el polígon de Bufalvent, l’ajuntament agraeix la tasca del personal de moltes empreses de la zona que van col·laborar de manera especial en la lluita contra les flames i que van evitar que els danys que van provocar fossin majors. 

A més, fa esment especial i dona «tot el suport i afecte» als responsables de la finca de les Arnaules que és un dels principals productors d’horta de la ciutat i que també va resultar afectat per l’incendi de Bufalvent. En aquest punt, la declaració també recorda que l’existència de pagesos, explotacions agrícoles i ramaderes i d’hora és essencial no només per l’abastiment de productes de proximitat i de qualitat, sinó també per assegurar un mosaic agroforestal i la lluita contra els incendis. Llegeix el manifest complet a continuació:

Declaració de l’Ajuntament de Manresa arran dels incendis a la nostra comarca

Arran dels incendis dels darrers dies, especialment el que es va iniciar al municipi del Pont de Vilomara aquest diumenge passat, i que igualment va afectar Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Talamanca, i també el que va afectar el nostre municipi, aquest dilluns dia 17, des de l’Ajuntament de Manresa:

- Mostrem la nostra solidaritat i suport a totes les persones damnificades pels incendis, especialment les que han perdut la seva llar, i tot el suport a la resta de municipis, que han hagut de gestionar la situació d’emergència i en alguns casos hauran de gestionar costoses tasques de reconstrucció.

- Agraïm a tots els cossos i equips d’emergència que han col·laborat en l’extinció: Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Guàrdia Civil, Policia Local, servei de Protecció Civil, ADF, pagesos, Creu Roja i voluntaris a títol individual, per la seva tasca i dedicació en l’extinció dels incendis i la cura de persones, boscos i immobles.

- En el cas de de Manresa, que va afectar 46 hectàrees de superfície, volem agrair de manera molt especial la tasca del personal de moltes empreses del polígon de Bufalvent, que van col·laborar de manera essencial en la lluita contra les flames i van evitar que els danys fossin pitjors.

-També tot el suport i afecte als responsables de la finca de les Arnaules, un dels principals productors d’horta de la nostra ciutat. L’existència de pagesos, d’explotacions agrícoles i ramaderes i d’horta és essencial, no només per l’abastiment de productes de proximitat i de qualitat, sinó també per assegurar el mosaic agroforestal i la lluita contra els incendis. Més camps de conreu, més horta, més ramats, és sinònim de menys incendis.

-Així mateix, des de l’Ajuntament de Manresa ens afegim a la declaració del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes en la demanda de les modificacions legislatives i la dotació pressupostària que calguin per resoldre la problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics. Així mateix, esperonem totes les administracions a reforçar les polítiques de prevenció d’incendis.

-Igualment, recordem que l’onada de calor continua i per aquest motiu demanem la màxima prudència i responsabilitat a totes les persones, tenint en compte que estem en situació d’emergència pel que fa a risc d’incendi al nostre territori.