Regió7

Regió7

Unes rampes abandonades a la deixadesa al barri de Saldes-Plaça Catalunya

L’espai que serveix per enllaçar el carrer del Dibuixant Joan Vilanova amb el de la Comtessa Ermessenda es caracteritza pel mal estat del paviment i per la manca de substitució dels arbres morts; ja hi ha 31 escocells buits

Vista d’una de les rampes en ziga-zaga amb dos escocells pels arbres buits | FOTOGRAFIES DE: VÍCTOR FELIU

L’Associació de Veïns de Saldes-Plaça Catalunya, per boca del seu secretari, Víctor Feliu, ha denunciat la deixadesa de l’Ajuntament pel que fa al manteniment dels espais públics. Posa com a exemple l’estat de les rampes per connectar el carrer del Dibuixant Joan Vilanova amb el de la Comtessa Ermessenda. Justament ahir, el consistori va anunciar la sisena injecció anual consecutiva d’un milió d’euros per endreçar l’espai públic, que no arribarà a aquest vial.

Trams sense llambordes

Feliu reclama que, «ara que al cèntric passeig de Pere III han substituït els arbres morts i estan substituint el paviment malmès, caldria que els responsables de manteniment s’arribessin de passada a la perifèria i també tinguessin cura dels espais fets malbé».

Un arbre tombat

Posa d’exemple les esmentades rampes, on «falten peces al paviment, altres estan aixecades i altres estan enfonsades, fet que provoca molts entrebancs a les persones que hi passen». Alhora, explica que «hi ha molts escocells sense arbres. En el dia d’ahir [dilluns passat per al lector] n’hi havia 31». Hi ha «arbres tallats al terra i recolzats al mur».

Llambordes desencaixades

Una situació de fa mesos

Tot i que les imatges recollides per Feliu són actuals, «ja fa mesos que aquell sector està en aquesta situació deplorable i l’Ajuntament ho sap perquè se li ha comunicat».

Un detall del paviment

La urbanització d’aquest punt de Manresa, corresponent al Pla Parcial del Tossal dels Cigalons, es va donar per acabada el desembre del 2007 i ja aleshores va generar crítiques de l’associació de veïns perquè algunes baranes a les rampes, que baixen en ziga-zaga des del carrer de la Comtessa Ermessenda fins al de Joan Vilanova i també les del lateral on hi ha el parc infantil, estaven incompletes. Cinc mesos després, continuaven igual i l’ens veïnal ho va denunciar pel perill que comportava. També es queixaven que hi havia més ciment que no pas verd. Fins i tot van engegar una batalla judicial que, finalment, van decidir aturar per manca de diners.

Més escocells buits

Ara, quinze anys després, els veïns, novament a través del sempre combatiu Víctor Feliu, que aleshores també va encapçalar les queixes com a president de l’entitat, torna a posar damunt la taula un nou episodi de deixadesa al barri que, tal com comenta, fa mesos que dura i han fet saber.

Compartir l'article

stats