El carrer Sobrerroca de Manresa feia ahir olor de romaní. Cada any, el dia central de les festes de Sant Ignasi al rovell de l’ou del Centre Històric, el terra és ple de branquillons de romaní que impregnen l’ambient. I així va ser durant tot el dia d’ahir fins que la tempesta que va caure a primera hora de la tarda ho va esguerrar i es van haver de suspendre tots els actes programats a la tarda.

Una vuitantena de persones van participar al sopar a la fresca a la plaça Major, dijous | OSCAR BAYONA

La plaça Major, el carrer de Sobrerroca i el carrer de Sant Miquel van començar el dia central de les festes de Sant Ignasi, dijous, amb una botifarrada popular. Se’n van repartir prop de 200. Posteriorment les parades d’artesans i botiguers de la zona es van començar a instal·lar pels tres punts. Tot amb l’esmentada olor de romaní.

Hi havia parades de roba, productes d’alimentació artesanal, olis, mel, vi, bijuteria i cervesa artesanal. Alguns dels nous veïns del Sobrerroca van estrenar parada, com és el cas de la revista El Pou de la Gallina. A la plaça Major també s’hi podien trobar tota mena de productes, i la fira s’allargava pel carrer de Sant Miquel. En total, una cinquantena.

Una de les parades obligades dels visitants era el Pou de la Gallina, que tenia la capella oberta. Qui en té cura, la Maria Lluïsa, oferia ciris per invocar els favors de sant Ignasi i també branquillons de romaní beneïts.

Paral·lelament es van dur a terme tallers, una passejada guiada pel Centre Històric i la Ignasiada, una trobada de persones que es diuen Ignasi o Ignàsia. Hi van participar nou Ignasis i una Ignàsia.

Els actes programats a la tarda, un espectacle infantil amb xocolatada inclosa, un concert i el taller de percussió i concert de Dan Arisa es van haver de suspendre a causa de la pluja. L’organització, els comerciants del Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, reprogramaran les activitats suspeses al setembre, mentre que la xocolatada es farà avui a partir de les 10 a la plaça Major.

Les festes de Sant Ignasi continuaran avui. A les 8, al Pou de Llum, hi haurà un concert per contemplar la posta de sol. Diumenge a 2/4 de 7 a la Cova, el bisbe de Vic, Romà Casanova, tancarà la porta santa de l’Any Ignasià.