Regió7

Regió7

Set setmanes consecutives amb víctimes per covid deixen 20 morts a Manresa

Els darrers set dies, cinc persones han perdut la vida per l’epidèmia a Althaia i a Sant Andreu

Atenció a un pacient a Sant Joan de Déu Arxiu/Althaia

Setena setmana consecutiva amb víctimes mortals a causa de l’epidèmia als centres assistencials de Manresa. Els darrers set dies han mort per covid cinc persones. La setmana anterior van ser sis i si se sumen les defuncions d’aquest darrer període d’alta afectació han estat vint.

La setmana del 7 al 14 de juny va ser la darrera en la qual no es van haver de lamentar la pèrdua de vides humanes ni a Althaia ni a Sant Andreu.

Des d’aquella setmana cada recompte ha estat negatiu.

Ahir hi havia 36 ingressats, el mateix nombre que fa set dies. Les darreres set setmanes, la xifra d’hospitalitzats ha oscil·lat entre 27 i 42 però, invariablement, hi ha hagut afectacions mortals.

Així que queda clar que ens trobem en un període en el qual sense que hi hagi una gran quantitat de persones hospitalitzades s’acaben produint víctimes mortals.

La causa és que la majoria dels ingressats són persones d’edat avançada. Pacients complexos d’entre 80 i 90 anys amb un estat de salut vulnerable per patologies cròniques prèvies que la covid fa que es descompensin i que la seva situació s’agreugi.

La setmana del 14 al 21 de juny es van produir dues morts, totes dues a Althaia i el darrer dia del període hi havia 33 hospitalitzats. 

Fins al 28 de juny es va produir una altra mort, en aquest cas a Sant Andreu i hi havia 34 ingressats. La primera setmana de juliol van morir dues persones a Althaia i el nombre d’ingressats va descendir fins a 29. La segona setmana de juliol van perdre la vida dues persones més, totes dues a Althaia i les hospitalitzacions van pujar fins a 42.

Fins al 19 de juliol hi va haver dues víctimes més, una a Althaia i una altra a Sant Andreu i es va mantenir pràcticament el nombre d’ingressats, 41.

Fa dues setmanes van morir sis persones, cinc a Althaia i una a Sant Andreu i el nombre d’ingressats es va reduir fins a 36. La darrera setmana, el nombre d’ingressats també és de 36 i hi ha hagut cinc morts més, de les quals quatre a Althaia i una a Sant Andreu.

Són vint morts produïdes durant les set darreres setmanes que no han donat treva als centres assistencials de la ciutat.

Tres persones a l'UCI

Ahir hi havia tres persones a la unitat de cures intensives de l’hospital Sant Joan de Déu, de la Fundació Althaia.

La setmana anterior n’hi havia cinc persones i si encara retrocedim set dies més la situació era de quatre persones amb necessitat de cures intensives. Això després d’un període mantingut durant setmanes amb dues, una o cap persona a l’UCI.

L’esperança és que la setmana que ve acabi aquest darrer període amb víctimes mortals setmanals que ha elevat la xifra de defuncions als centres assistencials de la ciutat a 624, de les quals 444 a Althaia i 180 a Sant Andreu. Aquest darrer centre assistencial informava ahir que tenia 10 persones ingressades amb covid-19. El dimarts anterior, dia 26 de juliol, n’hi havia 9. Durant la darrera setmana 7 persones havien ingressat a la Unitat d’Aïllament per Covid-19 i 5 havien estat donades d’alta. Les dades acumulades a la unitat d’aïllament des del 16 de novembre, data que coincideix amb l’inici de la sisena onada, són 305 ingressos, 246 altes i 45 defuncions.

Compartir l'article

stats