La suma d’obres que aquests dies es porten a terme a Manresa provoquen que circular per la ciutat s’hagi convertit en un via crucis. Especialment aquest dijous quan han coincidit treballs al carrer Sant Joan d’en Coll i al tram del Sant Cristòfol que mena cap a la carretera de Vic.

Fins aquest dijous al migdia els conductors que entren pel Pont Vell i segueixen per Via de Sant Ignasi per anar cap el centre es veuen abocats a anar a l’altra punta de la ciutat, al Pont de Ferro. Sense cap senyalització que adverteixi dels talls o recomani circuits alternatius. Del Pont de Ferro han de donar la volta a la rotonda Prat de la Riba per tornar a entrar a la ciutat. Aquest dijous al matí el trànsit era important.

De circuits alternatius, però, tampoc no n’hi ha massa a causa, també, d’obres. El problema a l’entorn del Sant Joan d’en Coll i el Sant Cristòfol s’agreugen per les obres que Aigües de Manresa fa al Joan XXIII i que no permet agafar la rotonda del Remei per anar al centre. Els vehicles es veuen obligats a continuar recta o bé fer mitja volta. Els qui continuen recta són els que es troben les obres de millora d’asfaltatge al Sant Joan d’en Coll i al Sant Cristòfol, i aniran a parar al Pont de Ferro.

Cues al carrer Sant Cristòfol Jordi Morros

Al sant Joan d’en Coll es feien aquest matí els treballs per pintar al terra amb la previsió d’obrir-lo al trànsit en el moment que s’enllesteixin. Els vehicles podran tirar recta, però igualment en direcció al Pont de Ferro. Per altra part les obres al Sant Cristòfol han anat ràpid i a la tarda s'ha obert un carril de circulació en direcció a la carretera de Vic. Es tornarà a tancar aquest divendres per fer-hi els treballs de pintura.

Al carrer Viladordis, una opció per esquivar les obres, també s’hi han fet treballs de manteniment, igual que al carrer del Bruc. En el primer dels dos casos, l'Ajuntament ha informat que ja s'ha restablert el trànsit aquest dijous al migdia. Tot i això, circular per Manresa, no és fàcil aquests dies.

Les obres que es porten a terme consisteixen en l’asfaltatge de diversos carrers. L’Ajuntament hi destina un milió d’euros. Per la seva part Aigües de Manresa fa treballs també a diversos punts de la ciutat per valor de 900.000 euros per millorar la xarxa. Es fan a l’estiu perquè no circulen tants vehicles.