La icònica imatge de la façana sud de Manresa, amb el Pont Vell, la Cova i la basílica de la Seu il·luminats, es mantindrà. Les mesures d’estalvi no afecten de moment el que es considera enllumenat ornamental. També entren en aquesta categoria el Pont Nou i l’edifici noble de l’Ajuntament de Manresa.

Ja hi ha una legislació que regula els horaris d’encesa i aturada d’aquest tipus d’enllumenat. Dicta que s’ha de mantenir apagat durant la nit, concretament des de mitjanit a l’hivern, i a partir de la 1 de la matinada a l’estiu. A Manresa, però, s’apaguen molt abans. De dilluns a dijous els llums dels monuments s’apaguen a les 10 de la nit, i de divendres a diumenge, a les 11. L’edifici de l’Ajuntament ho fa a 2/4 d’11.

Els llums s’encenen quan es posa en marxa l’enllumenat públic, que es regula mitjançant un rellotge astronòmic. L’encesa varia en funció de la posta de sol.

Tot i estar dins els paràmetres de la llei, l’Ajuntament de Manresa considerarà la possibilitat d’apagar les llums de tots els monuments a partir de les 10 de la nit.