L’última setmana hi ha hagut quatre morts als hospitals de Manresa a causa de la covid. Tres a la Fundació Althaia, els mateixos que la setmana anterior, quan també es van comunicar tres defuncions, i una a Sant Andreu. És la novena setmana consecutiva que el coronavirus causa víctimes mortals als centres sanitaris de la ciutat.

Aquesta situació es produeix, en canvi, en un moment que han baixat en picat el nombre de persones hospitalitzades a Manresa. Aquest dimarts són 9 els pacients ingressats a Althaia, un d’ells a l’UCI. La setmana passada n’hi havia 21. Cal remuntar-se a finals de març i principis del passat es d’abril per trobar una xifra similar de pacients ingressats. A Sant Andreu aquest dimarts també hi havia 9 persones ingressades. La setmana anterior eren 14

És la mateixa tendència que es dona a Catalunya, on els hospitalitzats per covid són, aquest dimarts, 758 persones. Des de l’abril que no es baixava del miler.

Amb aquestes últimes 3 defuncions, ja són 450 les persones que han mort a la Fundació Althaia a causa de la covid des de l’inici de l’emergència sanitària, el març del 2020. A Sant Andreu puja a 181.

També des del març de fa dos anys han rebut l’alta 3.958 persones a Althaia i 464 a Sant Andreu.