El correfoc de Manresa, va saldar-se amb 32 assistències i 7 trasllats a l’hospital de Sant Joan de Déu. Les causes principals van ser cremades i alguna caiguda. Dels traslladats a l’hospital, dues persones van ser per cremades als ulls, tres per cremades a les mans, una per cremades a l’orella i una contusió per caiguda. No hi va haver cap ferit de gravetat.

La xifra d’atencions és inferior a la del Correfoc del 2019, quan es van atendre 62 persones. De fet, des del 2017, la xifra ha anat en descens: el 2017 es van atendre 103 persones, el 2018 van ser 86, el 2019 en van ser 62 i enguany han estat 32.

El Centre de Coordinació, un any més a la plaça Europa

Un any més, el Centre de Coordinació es va muntar a la Plaça Europa. Durant el Correfoc, es va comptar amb la presència de Creu Roja, SEM, Bombers, ADF Pla de Bages, Protecció Civil, Policia Local de Manresa i Mossos d’Esquadra. Professionals d’Althaia també van ser presents a l’hospital de campanya de Protecció Civil, i a l’Hospital Sant Joan de Déu hi va haver atenció oftalmològica urgent durant la nit amb un oftalmòleg.

Un correfoc marcat per la pluja

Tot i el perill de ser ajornat per la pluja, el correfoc va celebrar-se, encara que una hora més tard del previst. Es va fer pràcticament sense canvis tret de la pirotècnia fixa, que no va petar. I amb gent, molta gent que no es va voler perdre un correfoc malgrat la pluja després de dos anys sense per la pandèmia.

Una hora abans de l’hora prevista va començar a ploure, el que va fer témer que s’hagués de suspendre. La primera consigna va ser esperar-se fins a l’últim moment, a 2/4 de 10 del vespre que era l’hora prevista per començar.  Llavors es va decidir començar una hora més tard, fet que els assistents que esperaven a la plaça Major van rebre amb molta alegria.

61

Troba't a les imatges del correfoc de Manresa Alex Guerrero

Les ganes de recuperar la festa del foc van convertir la nit en una jornada memorable en què els diables, dimonis i el bestiari de Xàldiga van omplir els carrers del Barri Antic.