El manresà Tomàs Dalmau i Colom, de la Lleva del Biberó, ha mort aquest dijous als 102 anys. Els va complir el passat 29 de juny. Als 17 anys va ser reclutat per combatre a la Guerra Civil al front del Segre. Va ser mobilitzat l’abril del 1938, i poc després va caure en mans franquistes.

Membre actiu de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, el desembre del 2018 va ser homenatjat en un acte solemne a l’Ajuntament de Manresa juntament amb altres bagencs supervivents de la Lleva del Biberó.

Durant 48 anys va regentar la sabateria Dalmau. Li agradava molt l’esport, en especial el bàsquet i el futbol. Va ser entrenador del CB Manresa.

Fa dos anys també va rebre l’homenatge de l’Ajuntament de Manresa en motiu del seu centenari. Dalmau estava casat amb Margarida Marcet Sellarès, filla de l’alcalde republicà de Manresa Francesc Marcet Artigas, que va governar la ciutat entre 1932 i 1936.

L’Associació Memòria i Història de Manresa ha expressat el seu condol a la família al mateix temps que ha recordat la seva disposició a col·laborar amb l’entitat.