L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la vicerectora del campus de Manresa de la UVIc-UCC, Sílvia Mas, protagonitzaran els parlaments de la Diada Nacional a la plaça Onze de Setembre de Manresa, diumenge vinent. L’acte se celebrarà a les 11 del matí.

Les entitats i associacions que vulguin participar a l’acte i adherir-se a l’ofrena floral cal que ho comuniquin com a màxim el dijous 8 de setembre a protocol@ajmanresa.cat o bé al telèfon 93 878 23 13.

L’Ajuntament recorda que Manresa forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i que per acord de ple del 18 de juliol del 2013, l’acte el presidirà l’estelada.

L’acte començarà amb el Ball d’Homenatge a la Diada de Catalunya a càrrec de la dansaire Sònia Serra Vila, de l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages. A continuació hi haurà la intervenció de Sílvia Mas Sañé i el parlament de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia. Seguidament, es farà l'ofrena floral de l’Ajuntament, institucions i de les entitats manresanes que s’hi adhereixin.

Presentat per la periodista Pilar Goñi, comptarà amb la presència de representants de la delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya central i del Consell Comarcal del Bages.

L’himne nacional l’interpretaran diferents corals de Manresa: Capella de Música de la Seu, Cor parroquial de Sant Josep del Poble Nou, Coral Eswèrtia, Coral Font del Fil i Orfeó Manresà, a més a més del públic assistent.

Finalment, totes les persones que ho vulguin podran ballar sardanes, amb la col·laboració de sardanistes del Grup Sardanista Dintre del Bosc, del Casal Cultural Dansaires Manresans i del Foment de la Sardana de l’Agrupació Cultural del Bages. Els dos últims anys l’acte institucional de la Diada a Manresa ha estat marcat per la pandèmia.