Regió7

Regió7

La Caixa presenta a Manresa l’augment de 3,1 milions per ajuts socials

La fundació ha exposat el programa arreu del territori per arribar a entitats de tota Catalunya

Jaume Massana, Marc Simón i Patricia Alocén a la roda de premsa de presentació de la convocatòria, avui a Manresa MARTA PICH

La fundació social «La Caixa» ha presentat aquest dimecres a Manresa la convocatòria del programa d’ajuts a projectes d’iniciatives socials d’entitats de Catalunya.

 Aquest any el programa ha augmentat la seva dotació econòmica en 3,1 milions d’euros, fins a arribar als 10,5 milions en total, un 42% més que l’any passat. Segons el que ha explicat el subdirector general la fundació, Marc Simón, aquesta és la dotació més gran de diners que ha fet la fundació en una convocatòria, tant a escala autonòmica com estatal. «La nostra previsió és que aquesta xifra vagi augmentant de forma progressiva cada any», ha dit Simón en roda de premsa.

S’han fet presentacions del programa arreu del territori català amb l’objectiu que els ajuts arribin a totes les demarcacions. Tal com va detallar la responsable territorial de la fundació a Catalunya, Patricia Alocén

Les entitats socials tenen del 4 al 27 d’octubre per presentar els seus projectes, que seran avaluats per una comissió externa. 

Una de les principals millores d’aquesta convocatòria respecte a les anteriors és que s’ha simplificat el formulari de presentació per les entitats. També com a novetat, s’hi poden presentar entitats que tinguin un conveni vigent de l’any passat, si justifiquen que han liquidat el 50% de l’import concedit per l’anterior projecte. 

Pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, és vital tenir present la feina que fa dia a dia des de l’entitat. «Cap altra fundació d’Espanya dona tantes ajudes. Penso que si desapareguéssim del mapa, la societat ens trobaria a faltar» ha dit aquest dimecres Masana a la presentació. 

Compartir l'article

stats