Regió7

Regió7

El gruix de contagis de covid a la Catalunya central se centra en persones de 15 a 59 anys

Salut va comptabilitzar 224 nous positius al Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Anoia i Osona durant la darrera setmana analitzada

Imatge d'arxiu de cribatge a Manresa Arxiu/Mireia Arso

Més de la meitat dels nous positius de coronavirus detectats entre el 5 i l’11 de setembre a la Catalunya central tenen entre 15 i 59 anys

Els infectats comptabilitzats la darrera setmana analitzada pel Departament de Salut de la Generalitat van ser 224 a les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Anoia i Osona.

D’aquests 118 tenen entre 15 i 59 anys. Així que el centenar i escaig restant es reparteix en 7 nous positius de fins a 4 anys de vida; 12 que tenen edats compreses entre els 5 i els 14 anys; 35, de 60 a 69; 29, de 70 a 79 i els 23 restants, més de 80 anys. 

Al conjunt de Catalunya, la màxima afectació es produeix entre els 15 i els 44 anys. Dels 2.752 nous positius detectats entre el 5 i l’11 de setembre, 668 corresponen a aquesta franja d’edat. Per volum d’infectats, la següent és la de 45 a 59 anys, amb 654 nous positius la darrera setmana analitzada.

L'epidèmia minva

Dels 11 ingressats a l’UCI que hi havia a Catalunya el dia 11 de setembre, dos corresponien a la Catalunya central. La minvant afectació de l’epidèmia queda constatada pel fet que el gener passat n’hi havia més de mig miler, la xifra que fa encendre totes les alarmes, sense oblidar que a l’inici de l’epidèmia hi va arribar a haver més de mil cinc-cents.

Les darreres dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat mostren que dels 11 afectats amb necessitat de cures intensives a Catalunya, a banda dels dos que hi havia a hospitals de la Catalunya central, n’hi havia tres a Barcelona ciutat, tres més a la demarcació de Girona, 1 a l’àrea metropolitana nord i dos a la sud.

Entre el 5 i l’11 de setembre hi ha hagut 51 ingressats a la Catalunya central, pràcticament la mateixa xifra que la setmana anterior.

De fet han transcorregut ja quatre setmanes amb un nombre d’ingressats que ronda el mig centenar i que proven que el mes de setembre perllonga la tranquil·litat que hi va haver a partir de la primera setmana d’agost. Durant el juliol i finals de juny n’hi havia el triple d’ingressats. 

Pel que fa a les defuncions, Salut va comptabilitzar una mort per l’epidèmia a la Catalunya central en la darrera setmana analitzada. Es tracta d’una persones de més de 80 anys. Aquest és el grup d’edat en el qual es concentren les víctimes, que acostumen a ser pacients vulnerables perquè presenten altres patologies que es descompensen a causa de la covid-19 i acaba causant la seva mort. La setmana anterior van perdre la vida dues persones d’entre 70 i 79 anys.

Compartir l'article

stats