Regió7

Regió7

Manresa encara el major període sense morts per covid en 14 mesos

Segona setmana consecutiva sense víctimes mortals a causa de l’epidèmia als centres assistencials de la ciutat

Imatge de l'hospital Sant Joan de Déu Althaia

Segona setmana consecutiva sense víctimes mortals per covid als centres assistencials de Manresa. Comencen dies molt significatius pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, perquè si la setmana que ve es manté la mateixa tònica serà el període més llarg sense morts a causa del coronavirus en 14 mesos.

Dues setmanes sense morts ja es van donar la darrera setmana de setembre i la primera d’octubre passades i la primera i segona setmana d’octubre.

Però no va anar més enllà. El 2 de novembre hi havia la mateixa situació que ahir, cinc ingressats a Althaia, cap a Sant Andreu i cap defunció en els catorze dies anteriors, però, tot seguit, es va capgirar la situació, van començar a augmentar els ingressats -fins a més de 120 hospitalitzats- i es va obrir un període luctuós en què les setmanes sense cap defunció als centres assistencials eren una excepció a la regla.

Aquest període, amb recomptes setmanals que van arribar a onze morts, conseqüència de la quarta i la cinquena onada als centres assistencials de Manresa és el que la setmana que ve podria quedar barrat.

Sis setmanes sense víctimes

L’any passat hi va haver sis setmanes consecutives en les quals no es van haver de lamentar la pèrdua de vides humanes, entre el 9 de juny i el 13 de juliol.

De les 61 setmanes transcorregudes en els 14 mesos posteriors, entre el 20 de juliol de l’any passat i ahir, hi ha hagut els tres períodes esmentats de dues setmanes sense defuncions i de forma aïllada no es van notificar morts en els recomptes del 31 d’agost de l’any passat i, enguany, del 24 de maig i del 14 de juny.

Són, doncs, 53 setmanes amb defuncions i 8 sense.

Percentualment això vol dir que els darrers 14 mesos el 87% dels recomptes setmanals han reflexat defuncions per l’epidèmia i només el 13% no.

Ahir quedaven cinc hospitalitzats per covid-19 a Althaia mentre que per tercera setmana consecutiva a Sant Andreu no hi havia cap ingressat a les zones d’aïllament que es dedicaven a la lluita contra la pandèmia.

Cap ingressat a l'UCI

La darrera setmana no només no hi ha hagut cap mort als centres assistencials de la ciutat a causa de l’epidèmia sinó que ahir no hi havia ningú ingressat a l’UCI per coronavirus. 

La situació és encara millor que la setmana passada, quan hi havia 8 ingressats a Althaia i tampoc es va produir cap defunció.

Amb aquest panorama es manté el nombre total de víctimes mortals als centres assistencials de la ciutat en 635 persones, de les quals 453 a Althaia i 182 a Sant Andreu.

Hi ha una mínima variació en el recompte global d’altes, que passa de les 4.447 comptabilitzades fa una setmana a 4.450 ara, amb les tres altes donades al llarg dels darrers set dies a Althaia. Sant Andreu va deixar de tenir ingressats per covid a finals d’agost i ha mantingut la mateixa situació fins ara.

Cinc ingressats per l’epidèmia és el mateix nombre que es va comunicar que hi havia el 23 d’agost, però en unes circumstàncies força diferents. En aquell moment hi havia 3 ingressats a Althaia i 2 a Sant Andreu i, a més, s’havien produït durant els dies anteriors tres defuncions, dues a Althaia i una a Sant Andreu.

Compartir l'article

stats