Regió7

Regió7

La Fira Setembre viu un inici amb una setantena de parades i molt ambient al centre de Manresa

Aquest diumenge la capital del Bages també celebra la FiraStiu, que aplegarà botigues locals que liquidaran estocs i concessionaris de cotxes d'ocasió

La Fira Setembre atrau a centenars de persones, aquest migdia al Passeig de Pere III CLARA BADIA

La Fira Setembre de Manresa va donar divendres el tret de sortida a un cap de setmana en què el centre de la ciutat s’omple amb una setantena de parades d’artesans i comerciants. Aquest migdia una notable afluència de públic passejava per davant de Crist Rei i el primer i segon tram del Passeig de Pere III, on estan ubicats els productes. Una àmplia varietat d’aliments, bijuteria i complements varis són alguns dels articles que s’hi exposen. 

Dins del sector de l’alimentació hi trobem a la barcelonina Carina García, de La Aceitunera. Aquest any li està anant millor que l’any anterior, que va ser el primer que va participar a la fira. Tot i això, comentava que «les vendes són fluixes». Aquest fet es deu, segons ella, perquè algunes clientes lamentaven que es fessin el mateix tipus de fires en un període curt de temps. «Això fa que el públic es cansi, malgrat l’esforç per comprar», assenyalava García mentre uns nens provaven unes olives. Per la seva part, Maria Àngels Fernández, de 2M Joyería de Acero, fa anys que ve des del Pont de Vilomara, municipi on resideix. Per la seva llarga experiència, aquest migdia ja s’havia com li anirien les vendes al llarg del cap de setmana perquè, tal i com apuntava, «el primer dia d’una fira serveix perquè la gent vingui només a mirar i a interessar-se pels productes, i durant el segon, torni per comprar. És el punt intermig». 

A les parades també hi ha lloc pels productes artesanals. Pedro Cisneros, d’Artesania Pig, provinent de Bordils, un municipi del Gironès, és el primer cop que forma part d’aquesta fira, tot i que és un tradicional per l’Aixada, on fa més de 16 anys que hi particia amb els seus productes de fusta. Com que aquest és el primer any, no pot fer cap comparació amb els anteriors, encara que valorava més positivament la zona del Passeig de Pere III que no la del Barri Antic perquè creu que farà més beneficis durant aquest cap de setmana que no quan ve a la ciutat al febrer. «Per la fira medieval estic al carrer Sobrerroca i allà hi ha problemes d’inseguretat. És una zona tocada amb molts robatoris que s’ha anat degenerant amb el pas dels anys», lamentava Cisneros, que afegia que «aquí al Passeig és més cèntric». També era l’estrena de Ruth Rivero, de la botiga de roba Ole arte Versátil, qui ja havia estat a la ciutat per la Fira de l’Ascensió, durant el mes de maig. Rivero feia referència a què la pujada de preus ha provocat que la gent compri menys perquè «si no es disposa d’un cert poder adquisitiu tothom s’ho pensa dues vegades abans de comprar qualsevol cosa». A nivell personal també li ha afectat i ho nota a l’hora d’anar a les fires «abans amb 50 euros omplies el dipòsit sencer i ara només en tens per la meitat», destacava Rivero, que venia des de Cunit, Tarragona. 

Aquest diumenge, a la Fira de Setembre s'hi sumarà la FiraStiu. Des de la plaça 11 de Setembre fins a la plaça Espanya, botigues de Manresa liquidaran els estocs de la temporada, des de peces de roba fins a articles de cuina, juntament amb concessionaris de cotxes d’ocasió. La fira inclourà també un inflable infantil i una pista d’agilitat canina davant de l’edifici dels Sindicats.

La unió de la Fira Setembre, organitzada per la Fundació Turisme i Fires de Manresa, i la FiraStiu, organitzada per la UBIC, s’ha traduït per tercer any en les Fires de Setembre de Manresa, una fira multisectorial que aposta per activar els negocis i botigues de la ciutat, i dinamitzar l’activitat firal d’aquesta.

Compartir l'article

stats