Quiosc Regió7

Regió7

Sis setmanes seguides amb una xifra mínima d’ingressats per coronavirus a Althaia

Ahir hi havia sis hospitalitzats, cap dels quals amb necessitat de cures intensives

Zona d’aïllament per covid a Althaia Althaia

Sisena setmana consecutiva amb una afectació mínima de l’epidèmia de covid-19 als centres assistencials de Manresa. Sant Andreu continua sense tenir ningú ingressat a causa del coronavirus i a Althaia hi havia ahir sis ingressats, cap dels quals amb necessitat de cures intensives.

Des del 23 d’agost, el nombre d’hospitalitzats ha oscil·lat entre vuit i cinc.

La darrera setmana no s’ha hagut de lamentar la pèrdua de cap vida a causa de l’epidèmia. Durant les darreres sis setmanes hi ha hagut dues defuncions, que van ser comunicades el dia 30 d’agost i el 20 de setembre.

Hi ha activitat assistencial vinculada a la covid, però molt majoritàriament no va acompanyada d’afectacions greus sinó lleus.

La darrera setmana, Althaia ha donat 14 altes a pacients que havien estat ingressats. Amb aquests, la xifra d’altes del conjunt de l’epidèmia ha passat de 3.982 a 3.996, així que la fundació assistencial es troba a punt d’arribar a les quatre mil altes comptabilitzades.

Si a aquestes afegim les prop de cinc-centes que ha donat Sant Andreu Salut, el resultat és un total de 4.469.

Si el que es comptabilitza és el nombre total de morts, als centres assistencials de Manresa hi ha hagut 636 víctimes mortals des del març del 2020, d eles quals 454 a Althaia i 182 a Sant Andreu.

Augment de positius

 Al conjunt de la Catalunya central, el nombre de nous positius augmenta, però de forma molt moderada.

La darrera setmana analitzada pel departament de Salut de la Generalitat, la que va del 19 al 25 de setembre, s’han comptabilitzat 337 nous positius.

La xifra va en augment des de finals d’agost. La primera setmana de setembre es van detectar 247 casos; la del 5 a l’11 de setembre, 250; la del 12 al 18 de setembre, 335 i la darrera els ja esmentats 337. Així que creixement sí, però poc significatiu, fins ara.

Compartir l'article

stats