Un centenar de persones han assistit aquesta tarda a la celebració dels 50 anys de trajectòria d'Òmnium Bages-Moianès a Manresa. L'acte commemoratiu ha arrencat de forma puntual, a les 19 hores, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa. Durant l'esdeveniment, l'entitat ha reconegut cinc membres de la primera junta, que es va formar el 2 de juliol de 1972.

Representants dels grups polítics municipals, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Francesc Serra Sellarès, i una cinquantena de membres de les diferents juntes d’aquests 50 anys han assistit a l'esdeveniment que gairebé ha fet ple.

La commemoració ha arrencat amb la intervenció de la presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, Anna Vilajosana i Garcia, qui ha expressat la voluntat de l'Òmnium d'obrir un nou cicle. Jaume Puig i Ibáñez, president de la seu territorial des de l'any 2008 al 2015, també ha intervingut per fer un repàs de la història d'Òmnium parlant de "Mig segle de lluita per la llengua, la cultura i el país".

En el seu torn, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha lliurat a la presidenta de l'entitat una petita escultura. En retorn, Vilajosana ha lliurat al consistori el logo dels cinquanta anys d'Òmnium Bages-Moianès.

La commemoració s'ha tancat amb una intervenció artística de Berta Sala i Riba, Clara Palet i Trujols, Mar Martínez i Matas, i Laia Tatjé i Fargas. Els músics han representat un recull de cançons, poesia i dansa teatre de nova creació, inspirades en l'obra de Palmira Jaquetti i Isant, poetessa catalana del segle passat, folklorista, compositora, pedagoga i amant de la naturalesa.