Orientar els professionals de l’educació i a les famílies en el bon ús de les tecnologies digitals per part d’infants, adolescents i joves, és l’objectiu d’una guia que acaba d’editar la Generalitat. En la seva redacció hi han participat professionals de salut d’arreu de Catalunya entre els quals la responsable de la Unitat d’Addiccions Comportamentals de la Fundació Althaia de Manresa, Dominica Díaz; i el psicòleg també d’Althaia, Jordi Bernabeu.

Els departaments de Salut, Drets Socials i Educació han participat en l’elaboració de la guia titulada «Les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut». La coordinació ha anat a càrrec del Pacte Nacional de Salut Mental. La seva directora, Magda Casamitjana, va assegurar a la presentació que es tracta d’un document que ha de ser un referent per tots els professionals que treballen amb infants i joves.

També va intervenir en la presentació el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, el manresà Alexis Serra. Va destacar que «els infants, adolescents i joves han de ser en el centre de les nostres actuacions, el nostre punt de referència». Del món digital va dir que «volem estudiar més i millor polítiques cap aquesta franja d’edat».

El subdirector general d’Addiccions, Joan Colom, va destacar al seu torn que els infants i joves ja són nadius digitals. «Això té grans avantatges però també grans riscos». Va alertar que el que «ens preocupa és un mal ús d’aquestes tecnologies, un és excessiu, problemàtic». La guia és una eina per fer front a aquests problemes.