Manresa En Comú Podem, a través del seu grup parlamentari al Parlament de Catalunya, ha registrat una proposta de resolució que s’haurà de debatre a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori, en què reclama que s’insti al Govern de la Generalitat a millorar el servei d’autobusos a Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La proposta exposa «la situació de col·lapse que viu el servei, amb autobusos plens, persones usuàries que han de fer el trajecte a peu dret, sense seient i altres que es queden a terra per manca d’espai, afegit a la poca puntualitat i altres deficiències». Consideren que cal incrementar el servei en hores punta, recuperar els busos de 2 pisos -en el cas del servei a Barcelona- i que s’adoptin mecanismes de control i avaluació.

La portaveu de Manresa En Comú Podem, Ana Querol demana que «s’actuï ràpidament per solucionar el caos actual» i, també, que hi hagi «un debat fructífer». Vol que el Parlament i el Govern coneguin la situació i tinguin en compte «les necessitats que tenim des de Manresa a l’hora de dissenyar o contractar serveis de mobilitat». Afegeix que el transport públic sempre ha de ser «digne i segur», però ara, a més, ens trobem en plena crisi energètica.