L’Ajuntament de Manresa reforçarà a partir d’aquest dimarts les línies de Bus Manresa L2 (La Parada) i L8 (Perimetral) a causa de l'increment de la demanda per l'inici de curs escolar, que ha coincidit amb l'entrada en vigor dels descomptes al transport públic. La posada en marxa de la nova TJove-18 i dels descomptes a la T10 i a la TMes, juntament amb l’inici del curs escolar, han fet augmentar el número de persones que utilitzen el bus a la ciutat.

El reforç de les línies, que es pot consultar aquí, es farà amb un increment de busos i expedicions. A l'L2 es reforçarà la franja de matí i entre les 7.18 i les 9.10 h es posarà un bus més que sortirà de Guimerà i que farà tres expedicions (voltes senceres). D’aquesta manera, la freqüència actual de 12 minuts es reduirà a 6 minuts en algunes de les franges.

Pel que fa a l'L8, es reforçarà al matí, al migdia i a la tarda. Al matí, entre les 7.20 i les 8.44 h es posarà un bus més a la parada de Renfe que farà dues expedicions més, reduint la freqüència de pas, que fins ara era de 14 minuts, a 5 i 9 minuts, depenent de la franja. Pel que fa al migdia i a la tarda, es posen dos autobusos més: el primer farà una expedició més entre les 14.06 i les 15.15 h, i el segon farà fins a cinc expedicions més entre les 13.10 i les 18.04 h, per tal de reforçar les sortides i entrades escolars als migdies i les sortides de les escoles a les tardes, amb una reducció de la freqüència de pas de 14 a 7 minuts en moltes de les franges.

Els canvis són fruit de l’anàlisi de viatgers i expedicions que s’ha fet en els primers dies de curs escolar. L’Ajuntament de Manresa i Bus Manresa continuaran analitzant les ocupacions del servei per veure si els reforços introduïts funcionen o si calen més modificacions.

L’Ajuntament de Manresa recomana als usuaris consultar l’app de Bus Manresa, on a patir d'aquest dimarts ja apareixeran els nous busos de reforç, que es poden seguir a temps real.